Style

klasična fora - di je dora?

Aside Banners

Vraćamo se u devedesete, svi ćete nositi Diadorke koje su nosili vaši tate – i mi isto

Piše , Objavljeno

Prije pet godina smo kupili Diadora tenisice, klasične Tennis Low, za nevjerojatno male pare. Iznenadilo nas je što je ovaj brand, praktički sinonim osamdesetih i ranih devedesetih, pao na tako niske grane. I odjednom je Diadora brand uskrsnuo kao feniks iz pepela, ponajviše zahvaljujući Heritage kolekciji koja je spajala premium materijale s odličnim dizajnom, ali i zahvaljujući interesu streetwear svijeta za Diadora retro modele kao što su Titan II, N.9000, V.7000 i S.8000. Svi iz streetwear svijeta su poželjeli surađivati s njima, izdavati vlastite kombinacije materijala i boja… Kolaboracije s drugim brandovima su bile uspješne, a mi smo bili sretni jer se velika Diadora napokon vratila. Usto još najviše volimo retro runner modele pa nam se ovo Diadorino uskrsnuće učinilo idealnim da proširimo kolekciju.

DIADORA-AEON-OG-WHITE-1

Dug uvod, znamo, ali potreban jer želimo da većina ljudi ponovno otkrije Diadoru, dosta nam je uvijek jednih te istih tenisica na prolaznicima. I ne, nismo plaćeni za ovo zalaganje za vječni talijanski brand (nažalost), samo volimo lijepe stvari. Još ako su retro, eeeej…

Diadora je odlučila vratiti još jedan svoj stari model nazvan Aeon. Aeon je dio devedesetih, možda ih je nosio i tvoj susjed gospon Božo, a sad dolaze s nebesa u OG formi. Bijeli mesh, bijela koža i neopren čarapa – sve što trebamo, a tu su još i boje koje su utjelovljenje devedesetih – magenta i ljubičasta. (Ako smo promašili boje – muškarci smo i kažemo da se o ukusima raspravlja, ali o imenima boja ne)

DIADORA-AEON-OG-WHITE-2

Aeon su već bile nazad, ali u pretjeranoj zlatnoj koži te ih nismo uopće pogledali dvaput. Zato ove… Može neki zastupnik zatrpat nam ured s ovima?

Diadora Aeon OG izlaze 25. veljače, potražite ih na internetima. Mi svakako hoćemo.

TAGOVIdevedesete diadora retro tenisice

Komentiraj