Style

plaćaj sa stilom

Aside Banners

Vrijeme je za minimalističke novčanike za muškarce – izabrali smo 5 najboljih

Piše , Objavljeno

Ako još uvijek imaš novčanik na čičak s Leonardom iz Ninja Kornjača, onda bi bilo vrijeme da odskakutaš po jedan od ovih.

tmnt wallet

Mora u ladicu, daleko od svjetla i svijeta

Živimo u novom svijetu, svijetu u kojem tete na blagajni za novčanicu od 100 kuna pitaju “ima li što sitnog”, a ti nemaš i onda ti vrati milijun kovanica i jedan omanji novi zavjet novčanica. Zato trebamo preći na kartično plaćanje. Švedska je uvelike smanjila opticaj novčanica, mi se valjda još uvijek sramimo jer plaćanje karticom kao znači da plaćaš dva Snickersa i Colu na šest mjesečnih rata?

Bježi od hrvatskog jala, samo kartice trebaš, tu i tamo koju novčanicu za svaki slučaj (jer je maratonsko sjedenje na kavama naš najpopularniji sport).

Mi smo se nameračili da kupimo jedan minimalistički novčanik jer nam je dodijao ovaj “kožni” kupljen u jednoj od fast fashion trgovina. Pa evo, zbog našeg kopanja po internetu morate i vi ispaštati.

Mana ovih novčanika? Neće ti u njih stati kovanice za parkiranje. Neće stati niti slika djevojke iz srednje škole s kojom si prekinuo prije sedam godina, ali još ju voliš. To je vrlina ovog novčanika, vrijeme je da nastaviš dalje.

Noname iz Kine, služi svrsi

ali

Jednostavan, navodno blokira RFID, sve imaš što trebaš.

Cijena: 9 dolara OVDJE

Dash 3.0 Saffiano Slim

dassssh

Vrlo jednostavan novčanik izrađen od izdržljivog veganskog platna. Pa ako si vegan i ako prava koža nikako ne dolazi u obzir, vrijeme je za ovaj. Samo za najvažnije. Stane čak i osobna iskaznica ako treba.

Cijena: 25 dolara OVDJE

Machine Era TI5

machine era

Machine Era su pokušali stvoriti najtanji, najlakši i najjači novčanik na tržištu. Ne znamo jesu li uspjeli s obzirom da nemamo milijune dolara da ih kupimo sve i testiramo, ali izgleda nam da su došli poprilično blizu. Kućište izrađeno od titanija, nosiš i gotovinu i kartice, neće zahrđati nikad, a blokira i RFID čitače. Rupa na kućištu služi da “ispucaš” karticu van što brže, ali može poslužiti i kao otvarač za boce. Mi mislimo da smo pronašli našeg pobjednika. Još drži do sedam kartica. Ali da još jednom napomenemo – otvara boce!

Cijena: 42 dolara OVDJE

DPTR Clamshell

frdrmpr

DPTR je brand iz Chicaga, Michael Jordan novčanik igre. Spojili su se s Horween Leather Companyem i dobiješ najbolju američku kožu s elastičnom vrpcom, izrdžljiv novčanik u koji možeš i keš i kartice. Naravno, izgleda kao da to možeš sam napraviti, ali ne želiš da ti gumi-gumi iz Mirić Tekstil gaća pukne putem i da ostaneš bez svega što ti je u životu drago i milo.

Cijena: 60 dolara OVDJE

The Ridge novčanik od karbon fibera

carbon

Ugljična vlakna su nekako postala definicija kvalitete i brzine. Mi brzo trošimo pare pa bi ovaj novčanik mogao biti vrhunski izbor, jedina mana mu je cijena. 115 dolara, ali hej, kvaliteta kao karbonfiber (ili trenerke mikrofiber) nije jefina. Ovaj novčanik prima do 12 kartica, nudi ti blokiranje RFID čitača pa te neće nitko opljačkati u tramvaju dok skrolaš UNILAD, a ima i kopču za keš. Ovaj novčanik dobiješ uz zamjenske dijelove i odvijač – da ga možeš održavati kako treba. Ipak nije 115 dolara malo, ali dobiješ puno.

Cijena: 115 dolara OVDJE

Bonus – jer je izvan konkurencije: WooDoo wallet

Screenshot_3

A za minimalističke novčanike ne trebate potegnuti do Azije ili Amerike, vrhunski su dostupni i u našim kvartovima. WooDoo novčanici su čuda minimalističkog dizajna, izrađeni od drveta, a možeš birati između sedam različitih vrsta drveta.

Drvo nam je najdraži materijal, zato ćemo u kući svojih snova imati najdivnije parkete, ali dok ne nagrebemo keša za takve pothvate, morat ćemo se zadovoljiti jednim od ovih novčanika. U njih stane desetak kartica plus gotovine koliko treba. WooDoo ekipa koristi ekološke materijale koji daju određenu toplinu, a i svaki novčanik je jedinstven jer ne postoji drvo s jednakim godovima. Ako nam ne vjeruješ, baci oko na njihov predivni, organski Instagram.

184428_orig

Cijena: 200 kn s uključenom dostavom po cijeloj Hrvatskoj, možeš ih naručiti OVDJE, a ako si teoretičar zavjere i baš ne želiš naručivati preko žice (ili samo želiš prošetati), možeš ih pronaći i u Kavalir Shopu u Zagrebu, u Gentlemans Storeu u Rijeci i u trgovini Kawa u Dubrovniku.

Koji je tvoj favorit, u kojem ćeš nositi čitav svoj život?

TAGOVImuškarci novčanici style

Komentiraj