Tech i Web

Banner300

Elektične pile

Skroz smo za ekologiju, alternative izvore energije i sve to, ali kada su u pitanju auti još uvijek preferiramo dobar stari benzinac. Neke nove elektične pile mogle bi nas natjerati da se predomislimo.

Piše , Objavljeno

Iako smo skroz za ekologiju, alternative izvore energije i sve te lijepe stvari, kada su u pitanju automobili još uvijek preferiramo dobar stari benzinski motor. Ipak, neke nove elektične pile mogle bi nas natjerati da se predomislimo.

Ovaj dvojac predstavlja predvodničku snagu komercijalnih sportskih automobila na elektro pogon. Naravno, niti jedan od njih nije prilagođen džepu prosječnog kupca, ali oni s više perja, ekološki osviješteni i skloni brzoj vožnji vjerojatno će si poželjeti nešto ovako.

Lightning GT

Munjko je električna jurilica proizvedena u Velikoj Britaniji. Od početka, njegovim je tvorcima cilj bio napraviti čisto električni brzi auto koji će se brzo puniti i dugo voziti. Lighting se puni samo desetak minuta, a s punim baterijama može preći 400-tinjak kilometara.

I to kako! S ubrzanjem s 0 na 100 km/h od svega četiri sekunde! To može zahvaliti ogromnoj pogonskoj snazi od čak 700 konjskih snaga koja će ga natjerati na maksimalnih 210 km/h. Nije loše za autić na baterije, zar ne? Eh, i treba reći da košta oko 300 somova zelenih novčanica:(

Tesla Roadster

Za njega ste već svi vjerojatno čuli – imenjak našeg genijalca vjerojatno je najpopularniji električni auto na svijetu. Niti ovaj auto nije jeftin, ali je prilično pristupačnije cijene od prijespomenutog, te se prodaje za kojih 100 somova dolara, a upravo se primaju narudžbe za prvih 800 primjeraka koji će se prodavati u 2008. godini.

Njegove karakteristike su:od nule do sto za četiri sekunde, masimalna brzina 210 km/h, 248 konjskih snaga, autonomija 320 kilometara, punjenje baterija traje oko 3,5 sata.

TAGOVIauti elektični auti električni auti električni pogon Lightning GT tesla Tesla Roadster

Komentiraj