Mobiteli

Banner300

Sony Ericsson Vivaz

Ukoliko vam je milije razvijati svoje redateljske instinkte umjesto žlabrati s ekipom, Sony Erisscon Vivaz razumije vaše talente. Skucali su telefon s netipično ozbiljnim video kapacitetima.

Piše , Objavljeno

sony ericsson vivaz

sony ericsson vivaz

Iako su odavno poznati kao kreatori vrhunskih kamera i fotića za mobitele u Sony Ericssonu otišli su korak dalje s Vivazom koji se nalaz u ponudi Vipa za cijenu od 1799 do 2699 kuna, ovisno o tarifnom modelu.

Smartphone se odlikuje kontinuiranim autofokusom na 720p video snimkama koje pogoni brzi Cortex A8 procesor od 720 Mhz. U usporedbi s prethodnim modelom Satiom, Vivaz dijeli mnoge karakteristike, uz određene razlike, posebice ta da su reducirali nepotrebne piksele. Naime, Satio je se ponosio s 12,1 mega piksela, dok Vivazova kamera ima 8,1. I više nego dovoljno možemo reći, uz prihvatljiviju cijenu.

Izgledom Vivaz iskače iz uobičajenog četvrtastog Ericssonovog dizajna, zaobljen je nalik na tijelo, što će neki smatrati vizualnim poboljšanjem. Drugi eventualni plus, koji se kod određenog tipa korisnika pretvara u minus je neočekivano mala težina mobitela, što stvara dojam da je riječ o igrački. Ipak, radi se o zaista kompaktnom uređaju, dimenzija 107 x 51,7 mm, širine 12,5 mm.

Ekran je poprilično otporan na dodir te se savjetuje upotreba stylusa dok s druge strane, gumb s kojim pokrećete kameru prilično dobro reagira na slučajni dodir u džepu tako da vam se vrlo vjerojatno može dogoditi pokoje neželjeno snimanje unutrašnjosti tamo gdje se fakat ništa nema za vidjeti osim ako vam džep ima rupe. Zaključavanje interfejsa nekim čudom ostavlja tipku za pokretanje kamere u punoj spremi.

Na mobitel je tvornički učitano nekoliko aplikacija, spomenimo samo YouTube, Facebook, Google Maps, Gtalk, no operativni sustav PlayNow mogao bi poraditi na ponudi većeg broja njih. Ukratko, ukoliko vam je stalo do izuzetnih snimateljskih performansi, a za ostalo očekujete da radi prosječno dobro Vivaz je za sada ponajbolja opcija.

Za one kojima ekran osjetljiv na dodir nije dovoljan, uskoro stiže Pro verzija Vivaza koja će imati i punu QWERTY tipkovnicu na izvlačenje.

TAGOVImobitel smartphone sony ericsson vivaz

Komentiraj