Film i TV

Zrikavci, bush i te spike...

Aside Banners

Vikend kino report: Ride Along drži prvo mjesto, a suša kvalitetnih hitova se nastavlja

Piše , Objavljeno

Početak veljače nije vratio gledatelje u kina, a to možemo zahvaliti prvenstveno činjenici da se već nekoliko tjedana nije pojavio niti jedan kvalitetan filmski hit!

that-awkward-moment

Moramo priznati da postaje vrlo teško pisati ove reporte, jer se doslovno ništa zanimljivo ne događa u američkim kinima. U posljednjih smo nekoliko tjedana imali prilike pisati o svega nekoliko premijera, a osim dva-tri naslova koja su uspjela zakačiti nešto publike, većinom se radilo o financijsko-umjetničkim promašajima. Na žalost, suša se nastavlja.
..

Treći tjedan za redom prvu poziciju drži buddy-buddy komedija Ride Along, koja je ovog vikenda digla novih 12,3 milijuna dolara. Vjerujemo da su Kevin Hart i Ice Cube smiješan dvojac i da je film vrhunska zabava, ali i oni sami znaju da svoj veliki uspjeh u velikoj mjeri mogu zahvaliti iznimno dobrom tajmingu i katastrofalnoj konkurenciji.

Ride Along - Kevin Hart si je ovim filmom osigurao upad u A ligu

Ride Along – Kevin Hart si je ovim filmom osigurao upad u A ligu

S 9,3 milijuna dolara na drugom se mjestu smjestio animirani film Frozen, koji je na listi već punih 10 tjedana. Više uistinu nemamo što reći o ovom crtiću, osim da će uskoro po zaradi prestići Despicable Me 2, a kako stvari stoje, u američkim će kinima igrati do ljetnih praznika. Dajte nam nešto novo!

A nešto novo je na trećem mjestu. Romantična dramedija That Awkward Moment otvorila je sa solidnih 9 milijuna dolara, što nije u rangu najvećih uspješnica glavne zvijezde Zaca Efrona, ali s obzirom na slab marketing i činjenicu da ovakve filmove puše uglavnom djevojke mlađe od 21 godine, nitko ne bi trebao biti previše nezadovoljan. Kritike i reakcije publike su na granici lošeg i solidnog, tako da je teško očekivati neku veću zaradu u idućih nekoliko tjedana, što je itekako dobro, jer kako bi u suprotnom Frozen uspio ostati u top 5?

That Awkward Moment - onaj neugodni trenutak kada shvatite da je i Zac Efron ostario

That Awkward Moment – onaj neugodni trenutak kada shvatite da je i Zac Efron ostario

The Nut Job, Lone Survivor i Jack Ryan: Shadow Recruit zaokružuju prvu šestorku, a na sedmom je mjestu još jedan novitet, Labor Day. Romantična drama s Kate Winslet i Joshom Brolinom u glavnim ulogama otvorila je s bijednih 5,3 milijuna dolara, što nikako nije zadovoljavajuće za redatelja Jasona Reitmana, koji sa 37 godina već ima 4 nominacije za Oscar. Izgleda da je ipak još prerano za teške ljubavne priče, jer Valentinovo je tek za dva tjedan.

Labor Day - prvorazredni chick flick

Labor Day – prvorazredni chick flick

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Ride Along – 12,3 milijuna dolara (93 milijuna ukupno)
  2. Frozen – 9,3 milijuna dolara (360 milijuna ukupno)
  3. That Awkward Moment – 9 milijuna dolara
  4. The Nut Job – 7,6 milijuna dolara (50,2 milijuna ukupno)
  5. Lone Survivor – 7,2 milijuna dolara (104,9 milijuna ukupno)
  6. Jack Ryan: Shadow Recruit – 5,4 milijuna dolara (39 milijuna ukupno)
  7. Labor Day – 5,3 milijuna dolara
  8. American Hustle – 4,3 milijuna dolara (133,6 milijuna ukupno)
  9. The Wolf of Wall Street – 3,6 milijuna dolara (104,1 milijuna ukupno)
  10. I, Frankenstein – 3,5 milijuna dolara (14,5 milijuna ukupno)

Idućeg nas tjedan NAPOKON očekuje malo življi vikend, s čak tri nova filma koja pretendiraju na prvo mjesto. Zapravo, budimo iskreni, samo će se dva naći u ozbiljnoj konkurenciji, ali otom potom…

Dali bismo cijelu plaću da će prvo mjesto idućeg vikenda zauzeti animirani film The Lego Movie, za koji već sada analitičari procjenjuju kako će biti najprofitabilniji film u prva dva mjeseca ove godine. Nema te osobe koja ne voli Lego kockice (nema!), a kada su one popularni likovi poput Batmana i Gandalfa, te im glasove daju face poput Chrisa Pratta, Willa Ferrella i Morgana Freemana, za očekivati je pune kino dvorane.

The Lego Movie - čekamo ga k'o žedan vodu

The Lego Movie – čekamo ga k’o žedan vodu

Druga je premijera novi redateljsko-scenarističko-glumački uradak Georgea Clooneya, koji zajedno s Mattom Damonom, Billom Murrayem, Johnom Goodmanom i Cate Blanchett čini vrlo zanimljivi odred vojnika sa neobičnim zadatkom: pronaći pokradeno i izgubljeno nacističko blago! Priča je zanimljiva, hollywoodske face su tu, a nije neka tajna koliko publika voli sve što Clooney radi. The Monuments Men će sigurno privući mnoštvo gledatelja, što nekako sumnjamo za treći novitet idućeg tjedna.

The Monuments Men - ekipa za dići paru

The Monuments Men – ekipa za dići paru

Dovoljno je reći naslov i sve će vam biti jasno: Vampire Academy. Nastao po istoimenom romanu Richelle Mead (zar se svaki šugavi roman s tematikom vampira baš MORA ekranizirati?!), film prati curu Rose, koja je dhampir (kažu da je to mješanac između vampira i čovjeka, ako je ikome bitno) i jedna od drevnih čuvarica smrtnih vampira Moroija koji žive među ljudima, a najveća su im prijetnja zločesti, besmrtni vampiri Strigoi. Snif, snif… I smell shiaaaat!

TAGOVIblockbuster box office Filmovi hitovi kino vikend kino report

Komentiraj