Uncategorized

Weird Al ponovno pogađa

Aside Banners

Weird Al Yankovic je izdao novi album glazbenih parodija, prve su žrtve Happy i Blurred Lines

Piše , Objavljeno

Najveći svjetski glasnogovornik polke i prvi ime glazbene parodije, Weird Al Yankovic, nakon tri nas je godine obradovao novim albumom i prvoklasnom zajebancijom.

tacky

Onima koji se do sada nisu imali prilike upoznati s likom i djelom “čudnog” Ala Yankovicha, preporučiti ćemo da prije svega uzmu barem jedan slobodan dan od bilo kakvih drugih obaveza, te se posvete iscrpnom proučavanju jedne od najneobičnijih zvijezda svjetske glazbe, koja uz sve to vuče korijene s ovih prostora. S druge strane, oni koji su dugogodišnji obožavatelji ovog osebujnog umjetnika već znaju što im se sprema, jer Weird Al Yankovich svake 3-4 godine izda novi album s parodijama najvećih svjetskih glazbenih hitova, koje su u gotovo 100% slučajeva bolje od originala.

Mandatory Fun će tako sadržavati standardnih 12 pjesama, od kojih je jedna obavezna polka kompilacija s nekih 10-ak velikih glazbenih hitova protekle godine. Svoje su vlastite parodije pak dobile stvari poput Fancy (Handy), Royals (Foil) i Blurred Lines (Word Crimes), a planirano je izbacivanje čak osam glazbenih spotova u idućih osam dana.  Prva je na redu Pharrellova megauspješnica Happy, koja je za ovu prigodu prekrštena u Tacky i kao obično, pogađa “u sridu“.

Weird Al Yankovic – Tacky:

Ne znamo kako je vama, ali nama srce zaigra čim vidimo te kovrče i blesavo lice! Kao i obično, u spotu se pojavljuje nekoliko poznatih filmskih i TV faca, poput prelijepe Aishe Taylor, izvrsnog Erica Stonestreeta i pomalo zaboravljenog Jacka Blacka, a glavna je tema neukus kao nusprodukt modernog, tehnologijom ispunjenog društva. I spot prati temelje koje je udario original, a iako navijamo za sve što Weird Al radi, jednostavno ne možemo poželjeti da i ovaj video postane viralan, jer to znači da bi uslijedile bezbrojne verzije iz svakog grada i sela na planeti, što je katastrofa koju smo već jednom preživjeli… i bilo nam je sasvim dovoljno za jedna život!

A kako je i obećao, Weird Al nas je danas obradovao i svojom verzijom Thickeovog megahita Blurred Lines. Istina, možda nam malo fale gole tete, ali konačna je ocjena, naravno: bolje od originala!

Weird Al Yankovic – Word Crimes:

TAGOVIglazbena parodija happy parodija pharrell weird al yankovic

Komentiraj