Fotke

PrethodnoSljedeće

15 savršenih skrovišta za sljedećeg velikog svjetskog zlikovca

Svaki pravi zlikovac ili superzločinac mora imati genijalno opaki plan za pokoravanje planete, sredstava kojima će to učiniti i nekakav brlog iz kojega će voditi svoje operacije. Za prve dvije stavke ne možemo garantirati, ali skrovište bi definitivno trebao pronaći u nekoj od ovih atrakcija. Samo se nadamo kako mu pritom neće smetati znatiželjni pogledi turista jer ova se prirodna čuda svakako isplati posjetiti!

Hellfire Caves – Ujedinjeno Kraljevstvo

Nekih 500 metara duboki tuneli iskopani davnih dana ispod britanskog Wycombea jezivi su, mračni i strateški vrlo dobro pozicionirani te prije svega, teško osvojivi. Idealno za manji nuklearni rat ili puštanje smrtonosnog zombie-virusa!

hellfire 1 hellfire 2

Phantom Ship Island – SAD

Otočić koji se smjestio unutar jezera Oregon’s Crater podsjeća na nekakav prastari gusarski brod, a osim što u svojoj utrobi sigurno skriva neku Goonies spiku, može poslužiti kao skrovište i ljetnikovac svakom malo financijski potkovanijem zlikovcu.

phantom 2 phantom 1

Tindholmur – Farski otoci

Pored ionako slabo naseljenih Farskih otoka naći ćete opako jezivi Tindholmur, veliku hridinu koja para niske oblake svojim 262 metra visokim vrhom. Otočić je pust i samim svojim izgledom jasno daje do znanja kako je nenastanjiv, ali pravi bi zlikovac već pronašao način kako da na/u/ispod njega savije svoje gnijezdo.

tindholmur 2 tindholmur

Aogashima – Japan

Iako se nalazi dobrih 358 kilometara dalje od Tokija totalno izoliran usred Filipinskog mora, Aogashima je strateški vrlo važan i vizualno uistinu prekrasan vulkanski otok, a dolazi zajedno s 200-tinjak stalnih stanovnika koji po potrebi mogu postati instant-vojska spremna za borbu protiv vanjskih ili unutarnjih neprijatelja. Neće nama nikakav James Bond na Aogashimu…

aogashima 2 aogashima

Waterfall Island – Brazil/Argentina

Sami su slapovi Iguazu na granici Brazila i Argentine pravo čudo prirode, a ako pogledate malo bolje, primijetit ćete kako ih razdvaja maleni otočić nazvan Waterfall Island. Ruku na srce, nije idealan za neko veće skrovište, ali kao dobra oaza za planiranje uništenja svijeta… dušu dalo!

waterfall 1 waterfall  2

The Needles – Ujedinjeno Kraljevstvo

Locirane uz obalu otoka Wight, popularne su Igle tri vapnenačke stijene koje naslagane u liniju strše iz mora, a tijekom posljednjih su 150 godina korištene kao savršena lokacija za tešku artiljeriju. Dakle, pedigre je već tu, sada ga samo treba ponovno staviti u funkciju!

the needles 2 Isle of White

Cape Pillar – Tasmanija

E ako Cape Pillar nije idealno mjesto za zločinačku organizaciju, onda ne znamo što jest?! Stijene koje se nadvijaju 300-tinjak metara nad obalom i tvore svojevrsni tunel praktički su nedostupne s kopna, a nećete se usrećiti niti ako pokušate doći s mora. Uostalom, nalazi se na Tasmaniji, po defaultu najspaljenijoj pripizdini na svijetu!

cape pillar

Nishino-Shima – Japan

Sve su top-destinacije za skrovišta zlikovaca već odavno zakaparene tako da nove nade na sceni moraju potražiti neke svježe lokacije. Nishino-Shima, izolirani japanski vulkanski otok usred Tihog oceana nastao je prije svega par desetaka godina, a kvadraturu je znatnije povećao tek nedavnim erupcijama. Nije baš najsigurnije mjesto za napraviti skrovište, ali ako vas netko uspije pronaći na njemu…. svaka mu čast!

nishino

Pico Cão Grande – Sveti Toma i Princip

Malena afrička državica Sveti Toma i Princip nalazi se dovoljno daleko od obale da bude izolirana, a dovoljno blizu da ipak ne moraš imati flotu zrakoplova i brodova da nešto i napraviš, no ono što nas je osvojilo je “planina” Pico Cão Grande koja se izdiže 663 metra iznad površine mora, gotovo je stalno prekrivena oblacima i pravi je falusni simbol dostojan muškarca koji mora kompenzirati na svaki mogući način!

pico

Urup Island, Rusija

Em što se zove pravo ruski, em što tako izgleda! Otok Urup nenaseljena je vulkanska hridina u Ohotskom moru, a njegove karakteristike ga čine idealnim kandidatom za nekog stvarno poremećenog manijaka tipa… Batman!

urup

Ball’s Pyramid – Australija

Kao i mnoge gajbe na ovom popisu, i Ball’s Pyramid se nalazi usred ništavila oceana (Tihog) kojih 20-ak kilometara dalje od obale australskog Lord Howe Islanda. Ostaci prastarog vulkana sada tvore hrid koja se poput vrška koplja izdiže kojih 550 metara nad površinom mora, a svaki će pravi zločinac cijeniti to što je ovaj kamen dom autohtone vrste opako grdog kukca Dryococelus australis. Gugl it, madrfakr!

ball's

Creft Island – Australija

Službeno Creft Island, neslužbeno Skull Island, ova je kamenčuga u blizini obale Victorije mjesto na kojem se susreću znanost i fikcija, a osim što izgleda kao lubanja (ergo i sam kolokvijalni naziv), totalno je nepristupačna ako nemate helikopter, a svi znamo kako SVAKI zlikovac mora imati helikopter. Skeletore, ako ikad dođeš na Zemlju, već smo ti spremili novu kućicu!

skull skull 1

Fingal’s Cave – Ujedinjeno Kraljevstvo

Na škotskoj se obali nalazi sada već legendarni otočić sa slavnom pećinom Fingal, nenaseljenom jazbinom okruženom neravnim kamenim stupićima koji kao da su ljudskom rukom isklesan put do dubine zločinačkog brloga. Uz sve to, izvana izgleda kao prava neosvojiva utvrda, a to je upravo ono što se traži na tržištu nekretnina za bogate i svjetske dominacije željne moćnike.

fingal 1 fingal 2

Fannette Island – SAD

Otočić Fannette se nalazi na kalifornijskom jezeru Tahoe, a izgleda kao preslatko gnjezdašce stvoreno za romantični bijeg iz grada ili veselo kampiranje s društvom. Na žalost, takve i slične aktivnosti su strogo zabranjene, a otočiću se ne smije niti prići što može značiti samo jedno: neka njuška ga je već kaparila!

Fannette Island

Mt. Thor – Kanada

Iako mu i samo ime sugerira junaka koji bi tamo mogao pronaći svoje utočište, Mt. Thor u kanadskom Nunavutu nam nekako više paše uz Supermana… naravno, verziju u kojoj je odlučio potamaniti čovječanstvo! Uz vertikalni padinu od impresivnih 1 250 metara i liticu koja je prema njoj nagnuta na 15° jasno je zašto bi samo ekipa sa supermoćima mogla brijati na ovakvom mjestu…

thorIzvor

TAGOVIčudo prirode gajba gnijezdo priroda prirodne ljepote skrovište zlikovci zločinci

Komentiraj