Viralno

može

PrethodnoSljedeće

Apsurdima nema kraja. Elon Musk obećao da će kupiti Coca-Colu i vratiti stari recept

Izvor: YouTube screenshot

Nakon što je postao apsolutni vlasnik Twittera, Elon Musk je počeo sa nizom bizarnih tweetova od kojih je taj da će kupiti Coca-Colu i vratiti njen izvorni recept možda i najbizarniji.

Najbogatiji čovjek na svijetu, poznat je po tome da ga nije previše briga što ljudi misle o njemu. Na svojem Twitter profilu često komentira teme koje nemaju nikakve praktične važnosti u njegovom životu, niti ga se ikako dotiču. Često ga postanje na Twitteru dovede i u probleme. Tako je bio predmet savezne istrage kada je počeo sa davanjem savjeta o kriptovalutama, a gle čuda, to im je povećalo vrijednost da bi se na kraju ispostavilo kako i sam ima značajne svote Bitcoina na računu, što ga je u konačnici učinilo još bogatijim.

Ovog puta otišao je korak dalje, očito iznimno samouvjeren kupovinom Twittera objavio je kako će u Coca-Colu staviti kokain. Za one neupućene, John Pemberton, čovjek koji je izmislio popularno osvježavajuće piće bio je ljekar i vojnik u američkom građanskom ratu gdje je bio ranjen. Kao mnogi tada, liječio se morfijem od kojega je postao i ovisan, a kako bi se izliječio 1892. godine napravio je lijek koji je nazvao Coca-Colu.

Jedan od osnovnih sastojaka bio je kokain, odnosno lišće koke, uz ostale ljekovite biljke. Coca-Cola prvo se prodavala isključivo u ljekarnama, a početkom 20. stoljeća kokain se maknuo iz proizvodnje gaziranog napitka. Sa ovakvim izjavama Musk je neke potaknuo da posumnjaju kako je on već konzumirao Coca-Colu…u izvornoj recepturi.

Hoće li stvarno odraditi ovo? Teško. Ali još jednom dokazuje kako je vrhunski trol.

TAGOVICoca Cola Elon Musk twitter