Bizarne grickalice sa svih krajeva svijeta

Možda će nekome u Kanadi ili na Novom Zelandu biti čudna naša ljubav prema čvarcima, ali kada vidimo što sve jedu ljudi diljem svijeta, možemo biti sretni gdje živimo! Iako, ne bi bilo loše probati par “delicija” s ove liste…
Escamoles (ličinke mrava) – Meksiko Tayto (čokolada sa sirom i lukom) – Irska
Hakarl (fermentirani morski pas) – Island
Stoljetna jaja – Kina
Čips s okusom janjetine i metvice – Velika Britanija
Benodegi (ličinke dudovog svilca) – Južna Koreja
Sendvič sa sirovom haringom – Nizozemska
Tavuk Gogsu (puding sa piletinom i mlijekom) – Turska
Casu Marzu (sir punjen ličinkama kukaca) – Italija
Cuy (pečeni zamorac) – Peru
Zhuxie Gao (kolač s rižom i svinjskom krvlju) – Tajvan
Pržene tarantule – Kambodža
Kobasice sa sirom i ribom – Japan
Čips s kavijarom – Rusija
Muktuk (smrznuti mjehur i koža kita) – Grenland
Balut (gotovo razvijeni embrio patke) – Filipini
Naughty Tomatoes (grickalice s ljutom rajčicom) – Indija
Kanikko (maleni prženi račići) – Japan
Salo (koža i mast sa svinjskih leđa) – Ukrajina
Salmiakki (slani crni bomboni) – Danska, Finska, Nizozemska