Video

Opasna makljaža

PrethodnoSljedeće

Borbe “profesionalnih” vitezova su toliko brutalne da nam je skoro pa nelagodno gledati

Možda još uvijek nisu postigle razinu popularnosti kao MMA, ali osjećamo kako bi srednjovjekovni fajtovi uskoro mogli biti općeprihvaćena zabava!

Ljudska je rasa zasigurno prošla kroz neka prilično grda i krvava razdoblja svojeg postojanja, a negdje na vrhu po brutalnosti sigurno stoji srednji vijek. Nije stvar samo u vjerskim ratovima i progonima, bolestima, smrtnim kaznama i sličnim apokaliptičnim događajima, već i u ogromnim bitkama koje su bez imalo milosti vodile vojske sastavljene i od po nekoliko desetaka tisuća ljudi. A tko je u tim bitkama bio glavna faca? Vitezovi!

Iako je odavno prošlo vrijeme ovih oklopljenih junaka, u sadašnjosti ih imamo priliku proživjeti kroz entuzijazam zaljubljenika u to doba, ali i kroz sve popularnije viteške borbe koje su zapravo MMA fajtovi samo u full oklopu i sa mačem i štitom. Naravno, u toj disciplini prednjače naši istočni i nešto istočniji susjedi, a kako biste dobili dojam o kakvom se točno sportu radi, dovoljno je pogledati ovaj kratki ilustrativni video. Znači… ugodna zabava?

TAGOVIborba brutalno ekstremni sport MMA sport tučnjava vitezovi

Komentiraj