Viralno

znanje

PrethodnoSljedeće

Conor McGregor podijelio savjet za roditelje, svi bismo ga se trebali pridržavati

Izvor: Instagram Screenshot

Conora McGregora ili voliš ili mrziš, ali ne možeš zanijekati njegov utjecaj na popularnost MMA-ja kao sporta. McGregor nije samo izabrana persona kakvu je izabrao projicirati zbog gledanosti, glasan lik kakvog vidiš u medijima. On je i brižan roditelj. Naravno da to ne vidimo kao sve one trenutke kada viče na protivnike i neistomišljenike, ali s vremena na vrijeme dobijemo uvid i u druge strane njegovog života.

Početkom travnja je podijelio video gdje ruča u Dubaiju uz caption “Drago mi je da moj sin kroz svoj mladi život ima priliku vidjeti oca koji se pridržava treninga i režima prehrane. Sigurno će i on nešto od tog usvojiti.”

Ovo zvuči poprilično jednostavno, ali je ključno za razvoj zdravih mladih ljudi – ne govorimo samo o treningu i prehrani već o roditeljima koji su svojim ponašanjem uzori. Nerijetko dobivamo od roditelja smjernice i savjete koje ni oni sami ne slijede pa se kod djece javlja kognitivna disonanca jer ne vide na svoje oči i stvarnu potvrdu tih savjeta.

Djeca kopiraju ponašanja, vjerovanja i stavove roditelja, a većina učenja u mladim formativnim godinama se odvija kroz promatranje i imitaciju.

Bez obzira jeste li već roditelji ili ćete to tek postati u budućnosti, važno je postupcima pratiti ono što se govori. Nitko ne treba roditelje koji propovijedaju o važnosti zdrave prehrane, a sami jedu smeće. Djeca kuže puno više nego što mislite.

TAGOVIconor mcgregor očinstvo roditeljstvo