Viralno

nojs

PrethodnoSljedeće

Dva Redditovca odlučili od Zemlje napraviti – sendvič

Svi smo barem jednom maštali o tome s kim bi se voljeli naći u sendviču, ali sigurno nikada niste zamišljali da bi se u njemu mogla naći i vaša obitelj, prijatelji, kolege, potpuni stranci ili jednostavno- čitava planeta.

O čemu sada opet trabunjate, Ideshovci“- pitaš se?

Možda to niste shvatili, ali prije nekoliko dana, na kratko, bili ste sastojak najvećeg sendviča ikada napravljenog.  

Jeli ste gljive, jel’ to?”

Naime, 19-godišnji student Etienne Naude iz Novog Zelanda na jednom je španjolskom sub redditu objavio neobičnu molbu. Mladi Novozelanđanin je napisao: “Želim napraviti nešto što se zove zemljani sendvič. Dvoje ljudi s drugih krajeva svijeta stavit će kriške kruha na točno suprotne krajeve svijeta.”

Etienne iz Novog Zelanda traži dobrovoljca na skroz suprotnom kraju svijeta što je u ovom slučaju -Španjolska, točnije okolica Seville, koji bi bio voljan napraviti istu stvar nakon čega bi zajedno napravili sendvič s glavnim sastojkom – planetom Zemljom.

Snimka zaslona (313)

Etienneova objava dobila je gomilu odgovora te je odlučio izbor suziti na one koji su se nalazili najbliže izračunatoj lokaciji na koju je trebalo postaviti drugu fetu kruha. Nakon što je izabrao su-sendvič kreatora, detalje su dogovarali preko chata, rekao je Etienne za Mashable.

Koordinate su izrađene pomoću web stranice freemaptools.com – alata koji izračunava nešto što se naziva “antipod” (točke na Zemljinoj površini koje su izravno nasuprot jedna drugoj), a zatim na temelju toga daju koordinate zemljopisne širine i dužine. Kada su i jedan i drugi položili fete kruha na svojim lokacijama, Naude i njegov prijatelj s Reddita bili su povezani nevidljivom linijom koja bi prolazila točno kroz centar Zemlje.

Poprilično kul, jel’ da?

Snimka zaslona (316)

Ova jedinstvena objava na Redditu privukla je veliki interes i zadobila brojne komentare znatiželjnih korisnika koji su htjeli znati više o samoj ideji i njenoj realizaciji. Između ostalog ih je zanimalo zašto je lik na španjolskoj strani stavio 9 feta kruha umjesto jedne.

Snimka zaslona (318)

Hej, why the hell not?

Joey approves.

via GIPHY

TAGOVIreddit sendvič zemlja