Fotke

zašto se mi toga nismo sjetili

PrethodnoSljedeće

10 bizarnih, ali apsolutno briljantnih izuma

Linija između ludosti i genijalnosti često je vrlo tanka, a ponekad ideje za izume koje zvuče sjajno u našoj glavi trebaju stvarno i ostati samo tamo- u našoj glavi. S druge strane, tu su svakodnevni problemi s kojima se svi suočavamo, ali nitko ne dolazi do održivog rješenja i novog izuma koji bi ih mogao riješiti. No možda, samo možda, ta genijalna ideja koju imaš  bi mogla biti the next best thing na kojoj ćeš se obogatiti za čitav život i nikada nećeš morati opet raditi? Sigurni smo da ih imaš makar 5. Ovo su neke od takvih genijalnih ideja, koje doduše ne znamo jesu li obogatile vlasnike patenata, ali definitivno zaslužuju da im se oda poštovanje.

1. Sendvič vrećica protiv krađe

Screenshot_5
Svi se sjećamo živčanog sloma koji je Ross iz prijatelja doživio kada mu je kolega jeo sendviče koje bi Ross donio na posao i spremio u frižider za kasnije. Zbog svojih reakcija prozvan je luđakom, ali realno, svi se možemo poistovijetiti s bijesom koji ovakva situacija može prouzrokovati.

.

Ovaj genijalan izum spriječiti će uredskog kolegu (ili napušenog cimera) od diranja tvojih sendviča koje si s toliko ljubavi pripremao.

2. Istiskivač paste za zube

Koliko puta su ti cura, mama ili cimer podemonili  jer si jedan od “onih ljudi” koji zubnu pastu stišću od sredine. Ovaj vrlo ozbiljan problem može biti jednostavno riješen ovim jednostavnim izumom koji će spasiti brojna kućanstva i unijeti mir u kuću.

Screenshot_4
 Izvor: nepoznat

3. Mjerač špageta

Koliko god puta radili špagete niti jednom ne uspijemo odrediti koliko nam zapravo špageta treba. Ne znamo što je gore, kada skuhamo previše i onda tužno bacamo ostatke ili kada ostanemo gladni. Tko god se sjetio ovoga, napravio je ogromnu uslugu svim špagetoljupcima.

Screenshot_13

4. Kolica-skejt

Koliko bi samo zabavnije bilo šetati dijete kada bi kolica ujedno bila i skejt?

Screenshot_1
 Izvor: pixstudio

5. Dijetni pojas

Svi koji smo ikada bili na dijeti znamo koliko vage mogu biti nepouzdane. Zato ovaj pojas/metar ne laže. Must have dijetni kit koji bi svi trebali nabaviti prije blagdana. Čisto da se držimo pod kontrolom.

Screenshot_11
 Izvor: nepoznat

6. Škare za pizzu

Ovo je sigurno izumio netko kome je jednom prekipilo kada je naručio pizzu za koju je posebno naglasio da se izreže, a došla je naravno, neizrezana.

Screenshot_6
 Dostupno na: Amazon.com

7. LED papuče

Ove papuče savršene su za situacije kada se probudiš usred noći i moraš na WC, a ne želiš paliti svjetlo jer ne želiš oslijepiti niti se razbuditi. Koliko puta smo radije odlučili u mraku tapkati do WC-a i obavezno pogoditi malim prstom u vrata.

Screenshot_9
 Izvor: nepoznat

8. Stolić za kauč

Taman si našao savršenu poziciju na kauču, upalio Netflix, a onda se moraš pomicati kako bi sa stola dignuo čašu. Not anymore!
Screenshot_14

9. Polu čovjek- polu jastuk

Dok god postoji vibrator i jastuk koji vas noćima grli, kojoj ženi zapravo treba muškarac? Ok, možda ovo nismo trebali navesti.

Screenshot_12
 Dostupno na: Amazon.com

10. Kišobran/ultimativni vodeni pištolj

 Ovaj izum nije nešto posebno praktičan, ali šetnje po kiši čini zanimljivijima.
Screenshot_7
Screenshot_8
 Izvor: Alex Wooley
Koja je tvoja genijalna ideja? Podijeli s nama!

TAGOVIizumi patent

Komentiraj