Fotke

Houstone, imamo selfi.

PrethodnoSljedeće

Ma kakve fit guzice – astronauti imaju najkul Instagram profile

Ne postoji posao koji je više cool od posla astronauta, a bome ni Instagram profil od profila astronauta.

Možda ste htjeli biti policajci, vatrogasci i liječnici kao klinci, ali astronauti – to je potpuno druga razina. Osim što moraš biti i pametan i fizički spreman, za lebdenje u bestežinskom stanju u limenoj kutijici potrebna je nevjerojatna mentalna spremnost. Već pri samoj pomisli na odvajanje od Zemljine kore nas hvata panika.

Njihov posao je istraživačke prirode, ali i interpretacija i komunikacija svojih otkrića, ne samo kroz priče već i kroz fotografije.

Zahvaljujući društvenim mrežama, napokon imamo uvid u živote astronauta u real-timeu, a oni imaju platformu kojom mogu komunicirati s pukom koji nikad neće imati čast boravka u otvorenom svemiru.

Na ovoj listi su i neki astronauti koji više ne borave u svemiru kao npr. drugi čovjek na Mjesecu Buzz Aldrin, ali i dalje pobuđuju interes javnosti.

Ako želite redovitu dozu svemirskih egzibicija, morate popratiti službeni profil Međunarodne svemirske postaje

Čak i ako astronauti nemaju svoj službeni Instagram profil, fotke znaju završiti na @iss!

Scott Kelly i Mark Kelly

Scott Kelly je aktivan u svemiru, ali i na društvenim mrežama.

S druge strane, njegov brat Mark je već proveo godinu u svemiru i sada je dio kontrolne grupe na kojoj se testira učinak svemira na Markovo tijelo. Mark Kelly ponekad okači arhivske snimke koje su itekako vrijedan dokument.

Christina Hammock Koch pokazuje svaki korak puta do svemira

Take my word for it. Don’t try to arm wrestle robonaut.

A photo posted by Christina Hammock Koch (@astro_christina) on

Christina Hammock Koch je izabrana za put u svemir, ali je još uvijek pod obukom. Ako imate namjeru prijaviti se za NASA obuku idući put kad raspišu natječaj, ovakve informacije mogu biti zlata vrijedne.

Buzz Aldrin

 

Otkad smo bili klinci, dva imena astronauta smo zapamtili. Neil Armstrong i Buzz Aldrin. Bilo je neizbježno jer Mjesec nas je oduvijek zanimao. Drugi čovjek na Mjesecu, Buzz Aldrin sada itekako zagovara odlazak na Mars. Zanimljivo je vidjeti američke junake kako nastavljaju svoj rad kroz lobiranje i poučavanje.

Chris Hadfield

Znamo da je ovo članak o Instagram računima astronauta, ali u ovom slučaju je morala pasti iznimka.

Chris Hadfield je kanadski astronaut poznat po svom angažmanu na društvenim mrežama, od Youtubea preko Reddita do Twittera. Ima i službeni Instagram račun, ali ondje nije pretjerano aktivan, ali zato toplo preporučamo njegov Twitter račun.

TAGOVIastronauti Instagram svemir

Komentiraj