Viralno

a kad će nas tako?

PrethodnoSljedeće

Greškom mu uplatili basnoslovnu plaću, on dao otkaz i nestao

Izvor: Shutterstock

Ako se nekima od vas dogodilo da vam poslodavac isplati veću plaću, vjerojatno ste to povećanje morali vratiti ili vam se odbilo na sljedećoj plaći. No što biste napravili kada bi vam poslodavac isplatio 286 puta veću plaću? U takvoj situaciji našao se jedan radnik tvornice mesnatih proizvoda Consorcio Industrial de Alimentos u Čileu.

Njemu je na račun sjela plaća u iznosu od 65 milijuna čileanskih pesosa, odnosno 70 tisuća dolara. Nakon što je shvatio kako je riječ o grešci nazvao je tvrtku za koju radi i dogovorili su se kako će iznos vratiti. Radnik je trebao sljedećeg jutra otići do banke i napraviti povratnu uplatu, no on to ipak nije napravio.

Kada ga je tvrtka ponovno kontaktirala u vezi uplate, izmotavao se da je zaspao te da će je napraviti prvom prilikom. Čini se kako mu je to spavanje malo promijenilo mišljenje i odvratilo ga od njegove prvotne ideje o povratu plaće pa je nakon tog razgovora dao otkaz, blokirao broj i nestao.

Nakon svega tvrtka Cial pokrenula je pravni postupak protiv neimenovanog radnika kako bi došli do svog novca. A tko zna gdje je on, možda uživa u svojoj nezarađenoj plaći na plaži. Ukoliko ga pronađe policija njegov najveći problem mogao bi biti ako je potrošio sav novac. U tom slučaju ne gine mu raditi 286 mjeseci besplatno.

TAGOVIbanka čile dobra plaća greške