Igre

Sve što želimo

Prethodno

Tko je ovdje lud? Na Playstation petici ne možeš igrati stare PS igre, ali zato ćeš ih moći igrati na Xboxu??

Naslovna fotografija: Screenshot

PlayStation 5 je zbog boljih naslova bio atraktivniji široj masi, ali su zakazali u distribuciji jer je još uvijek teško doći do nove konzole.

Microsoftova kutija nam nikada nije bila pretjerano zanimljiva. Xbox općenito u regiji nikad nije pravi zaživio. Vjerujemo da se Bill svojedobno jako plašio da ćemo ju rastaviti i piratizirati sve na najjače. Ne možemo ga kriviti jer bismo vjerojatno to i napravili. Kao da nismo čipirali svaku plejku.

No, Sony nešto radi što nas kao više generacijske obožavatelje njegove konzole dosta rastužuje. Bolje rečeno, Sony nešto ne želi raditi – ne želi nam omogućiti da na novoj konzoli možemo igrati naslove s prethodnih generacija. Točnije, ne dopušta nam “backwards” kompatibilnost. Sada kada za pedesetak kuna možeš kupiti klasične PS3 igre na sniženjima u većini trgovačkih centara – ovo bi bilo zlato za krajnjeg korisnika.

To ljudi generacijama zahtijevaju od Sonyja, ali on se pravi grbav. E, pa prijatelju kad se ti praviš gluh, netko drugi će nam ispuniti želju.

Xbox nam dopušta mogućnost pokretati emulatorsku aplikaciju te putem nje igrati naslove s Gamecubea, N64, PSP, Gameboya, Gameboy Advanceda, PS2 i tako dalje.

Dakle, vi u jednoj konzoli imate zapravo gotovo sve konzole ikad…

Kada smo vidjeli ovu vijest nismo mogli vjerovati, ali onda smo pročačkali internet i pronašli da je ovo istina.

Mi stvarno možemo igrati San Andreas, Vice City, stari PES, Midnight Club i masu drugih starih naslova? Stvarno možemo.

Frameovi će nekada stvarati probleme, ali u globalu RetroArch aplikacija dosta dobro radi za sada i očekuje se da će još bolje raditi. Usput rečeno – možeš RetroArch pokrenuti i na osobnom računalu. Da se zna.

Peta Plejka nam je možda ponudila bolje nove naslove, ali Xbox nam nudi najbolje stare. Pardon, najbolje klasike*.

Spavaš li mirno, Sony?

TAGOVIxbox