Igre

Riješimo to zauvijek

PrethodnoSljedeće

Tko je najjači Pokemon među originalnih 151!? Vrijeme je da okončamo raspravu – Full geek mode aktiviran

Naslovna fotografija: BeYou Chair/YouTube

Vrijeme je da jednom zauvijek odgovorimo na ovo pitanje koje uopće ne bi trebalo postojati otkako je brži internet dostupan i u Bjelovačkim Kostrešima u općini Donji Kukuruzari.

Ne, neće biti Pikachu na prvom mjestu ili netko od starter trojca, a to su Charmander, Bulbasaur i Squirtle – Eevee… Pff, poštedi nas.

Tražimo najjačeg, a ne najslađeg. Znam da ste gledali crtić i da je Charizard predstavljen kao najjači Pokemon kojeg je Ash imao, ali tu već priča staje. To je Ashov najjači Pokemon, a ne najjači Pokemon prve generacije općenito.

Ako mislite bacati nazive Mewtwoa, Mewa ili neki od tri legendarne ptičurine: Moltres, Zapdos ili Articuno – ponovno vam moramo reći da vaš prijedlog nije točan, kakvo god vi anime ili gaming iskustvo imate (rijetki su čitali mangu).

Dakle, tražimo najjačeg Pokemona, a najjači Pokemon je onaj koji ima najvišu statistiku pod kategorijom Napad.

Pokemoni prve generacije su bili vrlo jednostavno strukturirani. Imate ime, tip kojemu pripada (vatra, led, trava, zemalja, struja, voda, normalan, borbeni, psihički, duhovi, leteći, otrovni, kameni, kukac i duh, a malo kasnije su dodani željezni, tamni, vila, zmaj te ???), osnovne statistike te zbroj osnovne statistike.

U osnovnim statistikama imam brojke za HP (zdravlje ili energiju, kako god si želite to prevesti), Napad, Obranu, “Special” (to je statistika koja pokazuje koliko je vaš Pokemon jak izvodeći elementarne i ne fizički napade) te Brzina.

Prema ukupnom broju na vrhu je Mewtwo koji realno u prvim igrama i nema nekakvu ulogu jer ga dobijete na kraju kada ste završili sa svime – što će vam onda, osim da skupite sve…

Stoga, točno pitanje bi bilo koji Pokemon ima najveći Napad? Tražimo onog tko je fizički statistički najjači, a ne sveukupno najbolji u zbroju statistika.

Samo jedan pokemon zaslužuje ovo mjesto sa 134 Napada.

Mnogi dolaze poprilično blizu sa 130 Napada, a to su: Rhydon, Flareon, Kingler i Machamp.

Pokemon s najvišom statistikom za Napad je (*drum roll*): Dragonite!

Izvor-rawburt Fuzzles-YouTube

Izvor fotografije: Rawburt Fuzzles/YouTube

Leteći/Zmaj pokemon kojemu je zbroj osnovne statistike iznosi 500 (jedino je Mewtwo iznad njega s 590). Veliki slatki bucmasti žuti-ish zmaj. Evolucija prekrasnog elegantnog Dragonaira.

Stoga, ako igrate jednu od Gen 1 Pokemon video igara preko emulator, na Switchu s Let’s Go Pikachu/Eevee ili ste sačuvali Gameboy – nabavite Dragonite i vladajte Kanto regijom.

On vam je potreban ako želite biti najveći kao niko do sad.

TAGOVIpokemon