Viralno

PrethodnoSljedeće

Zahvaljujući novoj opciji na Instagramu napokon možeš lajkati koliko god guzica želiš

Društvene mreže često se spominju kao glavni krivac za probleme u mnogim vezama koje krenu pucati radi toga što ti palac nešto često bježi na lajk, no ne na profil bolje polovice. Većina žena zna točno što, koga i koliko puta si lajkao, a jedina razlika između njih je hoće li ti to prigovoriti ili će pokušati ostati cool.

Jutros sam dobila dvije poruke, jednu od frendice, drugu od frenda, a oboje su me obavijestili o jednom očito velikom, BREAKING NEWS-u:

Instagram je ukinuo opciju praćenja aktivnosti tvojih prijatelja!

“Urm…što?”, odgovorim ja frendici koja je prva poslala poruku. “Ne možeš više vidjeti koga i što netko drugi lajka i komentira!” – “A prije si to mogao?”, odgovaram ja nemajući pojma da je Instagram uopće imao tu opciju, ali ja očito nisam mjerodavna jer do pred nekoliko dana nisam znala ni da možeš vidjeti čitavu povijest svojih storya.

Ti si takva baba“, krene ona meni, “shvati da FB više nitko ne koristi i daj se konačno nauči služit Instagramom.” Nemam volje po ne znam koji put objašnjavati kako mi je Instagram totalno besmislena mreža jer me ni najmanje ne zanimaju tuđe fotke s putovanja, ručkovi ili modni trendovi. Guzice također ne pratim, tako da čemu uopće ova mreža ljudima poput mene? Imam je čisto zato da izbacim svoju neku dozu narcisoidnosti, ali tuđe me zbilja ne zanimaju.

Želiš reći da nikada nisi stalkala frajera na IG i gledala koga sve lajka?” – “Ne”, odgovaram ja, i mislim si – sva sreća da nisam za to imala pojma jer, nemojmo se lagati, vrlo vjerojatno bih. “I kažeš nema više te opcije?” – NE!!!!, odgovara ona, a količina uskličnika u njenom odgovoru daje mi do znanja da joj ova vijest nikako nije dobro sjela. “A jbg, makar se nećeš više živcirati – vidiš kako je meni bilo lijepo.” Prestala mi je odgovarati, očito iziritirana i samnom.

Nedugo zatim, dobivam poruku od frenda, gotovo istog sadržaja, samo potpuno drugačijeg tonaliteta. On, u svom “self sarcastic -seljak manners” načinu kaže: “Konačno mogu lajkat svako dupe koje vidim na IG i nitko neće znat kakva sam seljačina.”

Super. 1:0 za muški rod“, odgovaram ja, razmišljajući koliko je Instagram samo veza na ovaj način spasio te se pitajući kako su uopće došli na ideju da maknu tu opciju? Jesu li milijuni napaljenih muškaraca zabrinutih za svoj online ugled pisali nekakvu peticiju? Jesu li možda ostavljeni muškarci pisali Instagramu kako im je s ovom opcijom upropastio vezu jer je pokazao njihovoj curi sve guzice koje je lajkao? Tko će znati.

Zna se samo da vam od ovog tjedna Instagram više ne olakšava stalkanje prijatelja tj. ljudi koje pratite, te od sada možete vidjeti samo svoju aktivnost. Ne znam kako vi dišete, ali meni je sasvim drago da sam za ovo saznala nakon što je ukinuto.

TAGOVIdruštvene mreže Instagram nova opcija