Viralno

well, actually...

PrethodnoSljedeće

Jedna žena duhovito objasnila zašto je Joker trebao biti žena, a neki su se malo uzrujali

Film Joker opravdao je, a moguće i prevazišao svačija očekivanja, te tako još uvijek puni kino dvorane, mlati pare, obećava Oscare, nama osigurava klikove, i generalno – izaziva reakcije.

A gdje se više reakcija može izazvati nego u online zajednici, posebice na Twitteru, gdje svi uvijek imaju nešto za reći. A još ako im netko da priliku za osjetiti se uvrijeđenim – REPLY BUTTON: ACTION.

Geraldine DeRuiter, poznata travel blogerica, copywriterica, feministica (priznaj, koliko te već ovaj opis iživcirao?) na Twitteru je objavila jedan usputni komentar vezan za Jokera koji je izazvao priličnu dramu od strane ekipe s 0 % smisla za humor.

Ovdje se, očito, nije radilo o nikakvom pokušaju političke korektnosti gdje se ozbiljno predlagalo da još jedan muški lik bude žena, već o duhovitom i on point komentaru u kojem je jedna žena koja je feministica vrlo elegantno spustila onim muškarcima koji su šovinisti.

(ako ne prepoznaješ šovinizam, i ti si taj)

DeRuiter je čak opisala zašto bi se žena “pretvorila u Jokera”, a odnosi se na konstantne muške savjete o tome kako bi se trebala više smiješiti. I tako je jedna žena  postala Joker i smijala se stalno. Pametno, jel’ da?

Žena Joker imala bi i svoju uzrečicu koja bi glasila: “Well, actually”, nakon čega bi odjurila smijući se histerično. Naravno, bilo je puno ljudi koji ništa tu nisu shvatili već su samo bili bijesni pročitavši “Joker” i “žena”. Njezin je tweet ubrzo bio pun otrovnih momaka koji su joj odlučili objasniti neke stvari.

DeRuiter, koju je ovo sve jako zabavilo, olakšala nam je posao napravivši mali “bingo” koji navodi većinu komentara koje je primila.

S obzirom na povratnu reakciju na tweet, nitko ne bi preživio produkciju filma poput ovog. Ali uvijek možemo sanjati kako, primjerice, Krysten Ritter aka Jessica Jones aka Jessejeva djevojka, crvene divlje kose, se histerično smije, kaže “Well, actually…” i bježi u noć.

Da čujemo vaše prijedloge za ženskog Jokera!

TAGOVIjoker twitter