Viralno

bježi od njih!

PrethodnoSljedeće

Kakvi su susjedi u Hrvatskoj? Izgleda da i nisu baš najbolji. Barem tako tvrde hrvatski korisnici Reddita

Izvor: Youtube Screenshot

Ovaj se put u r/croatia rešetalo po susjedima.

No_Nothing101 omogućio nam je čitanje nekih živopisnih iskustava iz “komšiluka” postavivši pitanje “U kakvom ste odnosu sa vašim susjedima?“, pri čemu ga je najviše zanimalo “Jeli pričate?Jeli roštiljate?“.

Volimo misliti da KMAvia380 nema univerzalno isksutvo, jer:

Živim na selu i svako iza svoje kuće ima vrt. Susjed na lijevo po noći uzme potopnu pumpu i ispumpava svoju septičku jamu na moj vrt. Ja to crijevo šiknem nazad na njegov vrt i onda sljedeću noć na repeat. Bazirano na ovom, pretpostavi u kakvim smo odnosima.

P.s. ponudil sam da mu moj bratić sa svojim traktorom i cisternom ispumpa septičku ali je lik odbil“.

Demonic_Goat_666 mu je s “Može se reći da imaš govnaste susjede hehe” ukazao na neke činjenice.

Kod Delicious-Spinach-26 situacija se čini bajnom, pogotovo naspram ovog gore horora, pa kaže:

Selo si je u jako dobrim odnosima, tj, nitko s nikim nije posvađan. Ja sa susjedima nabacim smalltalk u prolazu i napijemo se zajedno na lokalnim feštama. I ne ulazim u neke projekte i suradnje s njima“.

I najpametnije.

Ali, izgleda da neki neće tako skoro nabacivati ni small talk ni cugu, tipa RandomHU4L, prema kojem život zvuči kao ludilo 24/7:

Prvi susjedi su stari bračni par koji se non-stop svađa i međusobno urlaju na sebe na nekom stranom jeziku. Mislim da su Rusini. Zadnji put pričao s njima prije možda 5 godina.

U kuću do njih se uselila obitelj s 4 male djece koja jebeno plaču svakih sat vremena kao da ih kolju. Najgore od svega je što ih ostave u dvorištu jer je bolje da nama smeta u radijusu 20 kuća nego njima u kući. Plakanje je znalo trajat i po par sati, a u 90% slučajeva kad pričaju s djecom ih grde ili se deru na njih. Ima već neko vrijeme kako su se doselili dan danas ne znam nit kako se zovu ni odakle su došli.

Susjedi s druge strane imaju ovčara koji je prije non stop lajao, sad kada je prestao su uzeli novog koji je samo nastavio tradiciju. Bez obizra na kerove OK susjedi, nije da se družimo ali bude tu i tamo neki manji razgovor, a na kerove sam se već navikao.

Možda 6 kuća od moje žive baba i deda koji su totalno odjebali svoje. Imaju malu Toyotu Yaris koju voze kao da voze tenk pa misle da ako voze krivom trakom ili po stazi da im ništa neće biti. Često znaju hodati nasred ceste bez obzira ima li prometa ili ne. Njih iskreno ni ne pozdravljam, koliko su izgubljeni u vremenu i prostoru najvjerojatnije ni ne znaju da živimo u istoj ulici.

No njega barem nitko ne truje, za razliku od Combo_NK:

Jedan susjed mi je jucer sa busilicom isbusio rupe u smokvi i nesto spricao unutra vido sam ga sa balkona a mama i tata su mi bili na piru i imam dokaze snimio sam ga i slikao i prijavit cemo ga policiji vjerovatno ali to im nije bio prvi put njegova žena nam je ispilala granu od smokve i prijavili smo ih policiji mislio sam to staviti na reddit ali nisam Ali sa drugim susjedima imamo dobar odnos

Edit: upravo došla policija prije 10 min

…Što se događa na otoku Ugljanu? Šteta što nema nekog daljnjeg updatea, ovo je teška drama. Ceki101 mu je poželio “Pravda za smokvu!” pa smo saznali da “Nije samo smokvu i lozu je“. Tom ugljanskom trovaču ništa nije sveto.

Sad kad smo prošli ove kritične, bilo je tu još par klasika koji vode sudske sporove oko posjeda, ali uglavnom se susjedski odnosi svode na: “Kako je, šta se dešava novo, i naravno pljuvanje po državi i žaljenje…“, po Harry_Haller97.

Doduše, sve je ovisno u kojoj smo dobnoj skupini, jer siverfal živi u zgradi i njezini susjedi “Vecina su starceki koji su jako ljubazni i nose mi frisko voce svako malo. Samo kada se jednom zapricaju ne znaju stat ali inace je sve super“.

U svakom slučaju, treba znati stati pa evo par utjeha za kraj:

ironic_iconic sa svojima je “Na bok,bok!“, baš kao što bismo htjeli da svi budu, dok suspiciousalt1 susjedske odnose odrađuje “Vrlo korektno. Pozdravimo se, pokupimo si Amazon dostave i ne bučimo navečer i nedjeljom“.

No ima jedan lik ovdje koji živi život iz snova, a to je Chazzmaster1 sa svojim odgovorom: “Ne znam ni tko su“.

 

 

 

TAGOVIHrvatska kuća reddit stan susjedi