Viralno

10/10

PrethodnoSljedeće

Kolindina laž o Vukovaru izazvala hrpu urnebesnih komentara na društvenim mrežama

Nalazimo se u samom jeku predsjedničkih izbora što znači da smo svakodnevno bombardirani raznim izvrtanjima istine, a nerijetko i očitim, besramnim lažima predsjedničkih kandidata.  Ovo cirkusko kolo definitivno predvodi predsjednica nam Kolinda koja nas je u zadnjih par tjedana počastila neskromnim brojem potpunih budalaština – ako ćemo biti nježni.

Od toga da će nositi Bandiću kolače u zatvor, do toga da daje Podravci blagoslov da smisle novi proizvod koji bi nosio ime Čokolinda, teško je odlučiti se za najapsurdniju. U svakom slučaju, zahvalni smo predsjednici što je vječna meme inspiracija.

Najnovija izjava ipak pobjeđuje sve do sada iz razloga što se radi o toliko očajnoj laži da nam zbilja nije jasno o čemu gospođa Kitarović razmišlja kada progovori. Naime, predsjednica Republike Hrvatske i predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar-Kitarović, neki dan je iz Sinja odlučila odgovoriti svojim protivnicima, predsjedničkim kandidatima Miroslavu Škori i  Zoranu Milanoviću.

Tako je Kolinda napala Škoru na poznati hrvatski “gdje si bio 91′ način, samo što ga predsjednica nije pitala gdje je bio, već je na to sama ponudila odgovor – “tamburao po Americi dok je grmjelo”. Na prozivke Zorana Milanovića koji joj je poručio kako kao Sanaderova ministrica nije bila u Vukovaru, odgovorila je sljedeće:

U Vukovaru, nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar”.

Problem je samo u tome što Kolinda 1998. godine, kada je mirna reintegracija završila, nije imala nikakvu djecu. I dok se predsjednica o ovom posljednjem gafu još nije stigla očitovati i izjaviti kako je bila ironična kao s izjavom o donošenju kolača Bandiću, internet je već reagirao.

Na poznatoj satiričnoj Facebook stranici S.Marekovich objavljena je jedna odlična fotomontaža na račun predsjedničine izjave.

Fotografija je postala trenutno popularna te je u manje od jednog dana prikupila preko 6.000 lajkova, 700-injak podjela i gotovo 1000 komentara. Iako je objava sama po sebi genijalna, ono najbolje na njoj su upravo komentari koji su se samo nizali ispod fotografije, a koji su nabrajali razna Kolindina iskustva, jednako istinita kao i odlazak u Vukovar ’98 s djecom. Izdvojili smo najbolje.

“Zapjevala sam od sreće kada sam stajala uz rame kralju Zvonimiru dok je diktirao opatu Držiha Bašćansku ploču”

Opisala je točno Spielbergu Jurski park, kak su izgledali dinosauri kad je ona bila mala…”

“Onaj neopisivi trenutak srece i radosti kad sam kujici Lajki u svemiru dala hrvatski keksic”

“Dan danas se Mongoli sjećaju neustrašive plavokose princeze ratnice koja je za vrijeme legendarne bitke na Grobničkom polju sa frankopanskog dvorca Grobnika bacala po njima vruće ulje koje joj je ostalo nakon pečenja kolača.”

“Ono kad je bila trinaesti apostol na posljednjoj večeri.”

“Neću nikada zaboraviti taj emotivni trenutak kad smo na Olimpijadi igrali protiv Mezopotamije pa sam poskrivečki slušala hrvatsku himnu na faraonskim fanfarama… Tada sam svojoj djeci rekla:
“Samo budite strpljivi… Doći će i taj dan kad ćemo slušati hrvatsku himnu bez skrivanja”…”

“Malo je poznata činjenica da je Kolinda bila s posadom sinjske utvrde tijekom turske opsade. Jedne je noći, ponesena domoljubnim zanosom, izašla na zidine da isprovocira koje tursko tane i dokaže neustrašivost hrvatskih vojnika. Turci su pomislili da im se ukazuje Gospa i istom obustavili opsadu. Danas se u čast ukazanja trči alka.”

“Onaj emotivni trenutak kada sam odmah poslije mirne integracije Rimskog Carstva, poslala svoju djecu u posjet Isusu u Nazareth.”

“Drzala samu sebe na krstenju”

“A ono kad je rekla bogu “neka bude svjetlo”?”

“#onokad ju je probudio veliki prasak…”

Što reći nego…glavno da i dalje imamo smisla za humor.

 

 

 

 

TAGOVIKolinda predsjednički izbori