Viralno

pravda za jacka

PrethodnoSljedeće

Leo se oglasio oko najveće filmske kontroverze: Je li Jack mogao stati na vrata?

Zvijezde najnovijeg Tarantinovog filma “Once Upon a Time…in Hollywood”, Brad Pitt, Margarot Robbie i Leonardo DiCaprio dali su zajednički intervju za MTV, tijekom kojeg je najviše pažnje zadobilo pitanje novinara “Je li Jack mogao stati na ona vrata u Titanicu?”

Ovo pitanje muči publiku i predmet je rasprava još od ’97, kada su prvi gledatelji izašli iz kino dvorana. A od kad je interneta i memeova, popularnost ove filmske kontroverze samo je rasla. Rasla je do te mjere da je izbacila iz takta i tvorca filma James Camerona koji je pred nekoliko godina izjavio:

Odgovor je vrlo jednostavan – na 147. stranici scenarija piše da Jack umire. Vrlo jednostavno. Očito, bio je to umjetnički izbor, vrata su bila dovoljno velika za nju, no ne i za njega. Mislim da je zapravo smiješno da o ovome raspravljamo 20 godina kasnije. No to pokazuje kako se Jack publici uvukao pod kožu te im je teško pala njegova smrt. Da je preživio, kraj filma ne bi imao nekakvo značenje. Film je o smrti i razdvajanju; morao je umrijeti. Da nije poginuo tako, već bi se našao drugi način. To se zove umjetnost, stvari se događaju iz artističkih razloga, a ne fizičkih.

Brad i Margot su naravno iskoristili priliku i pitali Lea: “Što se stvarno nisi mogao zgurati?”.

TAGOVIbrad pitt james cameron leonardo dicaprio margot robbie titanic