Viralno

idesh pobjednik godine

PrethodnoSljedeće

Lik priredio posljednju spačku svojoj obitelji na vlastitom sprovodu

Ne želimo trčati pred rudo niti završavati utakmicu prije zadnje minute, ali čini nam se da i prije kraja godine imamo Idesh pobjednika! Pažljivo samo čitali i tražili vijesti o najbizarnijim ljudima i njihovim postupcima radi kojih imaju status apsolutnih legendi, ali ovaj lik je, ako pitate nas, pobijedio svih.

Koliko moraš biti lud ili genijalan da svojoj obitelji i prijateljima prirediš ovo tijekom vlastitog sprovoda?

Svi znamo da su sprovodi na vrhu liste najgorih stvari u životu, posebice ako si ti taj radi kojih se ljudi okupljaju. Možda još gore je tvojoj obitelji i bližnjima koji su te voljeli jer ti ionako više ne postojiš, a oni moraju živjeti s tvojim nedostatkom.

Shay Bradley iz Kilnamanagha na jugu Dublina preminuo je 8. listopada ove godine nakon bolesti. Bradley je, kako za života, a tako i nakon, bio popriličan zajebant koji je posebno volio raditi spačke vlastitoj obitelji i odlučio je da će svoju posljednju foru izvesti nakon smrti, točnije na vlastitom sprovodu.  Kad se njegov lijes spustio i gajde počele svirati, dogodilo se nešto neobično – začuo se njegov glas koji zapomaže iz lijesa, uz zvuk kucanja.

“Hej? Hej!” može se čuti Bradleyev glas na početku snimke. “Pustite me van, jebeno je mračno ovdje!”

Dosta brzo se se suze svih prisutnih pretvorile u smijeh dok je snimka oponašala Bradleya kako kuca po drvenom lijesu, a nama gledajući video ništa nije bilo jasno. Jesu li znali za foru ili se samo radi o jednoj ekipi apsolutnih manijaka kojima je ovo bila sasvim normalna situacija? Zašto ne vrište od užasa i bacaju se na lijes?

Bradleyeva kći Andrea objavila je fotografiju oca na Twitteru uz objašnjenje kako je ova spačka bila njegova posljednja želja.

“Bili smo vrlo bliski. Bio je moj najbolji prijatelj”, rekla je Chloe Kiernan, Bradleyeva unuka za Mashable.

Chloe je također objasnila kako je Bradley bio zabrinut zbog plašenja mlađih, pa su njegovi unuci i supruga znali za šalu. “Svi drugi su ostali šokirani kad su ga prvi put čuli”, rekla je Chloe.

Svi su mislili da je to stvarno i mogli ste čuti ‘je li to Shay, je li to Shay’, ali postupno su se shvatili da se radi o snimci i svi su (osim svećenika i žene pored njega) bili oduševljeni.”

Vjerujemo da jesu. Bradley, legenda si.

TAGOVIidesh pobjednik godine irska prank spačka sprovod