Viralno

Daj još ovakvih prankova

PrethodnoSljedeće

Lik prokrijumčario 3D print Hasbulle u najpoznatiji muzej voštanih figura

Izvor: Youtube Screenshot

Youtuber je uspio ušuljati 3D printanu figuru Hasbulle Magomedova u muzej Madame Tussauds, gdje je stajala izložena pola sata prije nego što je interveniralo osiguranje i uklonilo ju, prenosi SPORTbible.

Liam Bedford, 25, došao je na ideju za seriju videa pod nazivom ‘Reverse Heists’.

Nakon što je već izveo nekoliko drugih ‘obrnutih pljački’, uključujući stavljanje uokvirene fotografije Francisa Bourgeoisa na zid Nacionalnog muzeja prometa u Londonu, Liam si je postavio cilj postaviti lažnu voštanu figuru u muzej Madame Tussauds.

Prankster je izjavio kako je osjećao da je potrebno veliko finale njegove serije videa pa je na kraju pokušao s krijumčarenjem voštane figure u svjetski poznati Madame Tussauds muzej.

Odlučio se za viralnu zvijezdu – Hasbullu, jer je to značilo da će moći stvoriti figuru u prirodnoj veličini, a ipak će ju moći nositi. 

Podsjetnik: pretpostavlja se da Hasbulla ima poremećaj rasta prouzrokovan nedostatkom hormona rasta.

3D figura Hasbulle

Liam je prvo platio 3D printanje modela Hasbulline glave, a zatim mu je prijatelj Max Benham pomogao oslikati glavu i pričvrstiti je na tijelo lutke.

Ukupni troškovi izašli su ga 600 funti.

No najveća briga bila mu je prolazak pokraj osiguranja. S obzirom da je izrada figure išla glatko, vjerovao je kako nešto mora poći po zlu u tom dijelu spačke.

Da bi svog Hasbullu pokušao što neprimjetnije ušuljati u muzej, sakrio ga je ispod nekoliko pari donjeg ženskog rublja i higijenskih proizvoda, nadajući se da će zaštitarima biti neugodno provjeravati što ima u torbi.

S obzirom da su postojale intenzivne provjere prije ulaska, njegov je neopaženi prolaz bio čista sreća.

3D figura Hasbulle

Liamov TikTok video o pljački ima gotovo tri milijuna pregleda, a ljudi diljem svijeta navaljuju da Hasbulla dobije stvarnu figuru u muzeju Madame Tussauds.

YouTuber je napomenuo kako su se posjetitelji muzeja oduševljeno fotografirali s njegovom lažnom figurom te da su mlađa djeca bila uzbuđena što se fotografiraju s nekim bližim svojoj visini.

Na kraju se zahvalio muzeju jer nije očekivao da će tako dobro prihvatiti šalu te im je poručio da ako ikada budu htjeli njegovu figuru, sjedi i čeka u njegovoj sobi.

 

 

TAGOVI3d hasbulla madame tussauds prank youtube