Ovo bi moglo biti presudno

Mehaničar otkriva jedan trik pri kupnji rabljenog automobila! Na ovo treba pripaziti

Promjena ulja i razmjena automobilskih ključeva
Promjena ulja i razmjena automobilskih ključeva Foto: Canva
Pripazite na ovaj detalj

Dok neki kupuju rabljenu odjeću, namještaj ili kućanske uređaje, jedna od najčešćih stvari koje se kupuju rabljene su automobili. Bilo da kupujete svoj prvi automobil ili želite nešto novije ili bolje vozilo, morate biti svjesni rizika u koji stupate pri kupnji novog limenog ljubimca.

U pomoć pri toj teškoj odluci jedan je mehaničar razotkrio trik na koji treba paziti pri kupnji rabljenog automobila, a znači da biste trebali odustati od kupnje.

Na TikToku, je svoje savjete prenio korisnik '@jackofallbeards', a pokazao je Jeep koji se na prvi pogled činio sasvim u redu. "Ovo je Jeep Cherokee iz 2015., 259.000 milja. Sada ćete na tržištu vidjeti mnogo ovakvih vozila," objašnjava.

@jackofallbeards Cant stress this enough…. Do your research and befriend a knowledgeable and HONEST mechanic! #carbuyingtips #carsales #dealershiplife #junk #certifiedshitbox #iykyk ♬ original sound - Jackofallbeards



"Nije u pitanju konkretno vozilo, već nešto što u njemu, želim da svi pripazite na ulje na mjernoj šipki. Gotovo savršeno, super čisto. To samo po sebi nije upozorenje.".
I kad bi amater rekao da ovaj rabljeni automobil izgleda sasvim u redu, on otkriva da problem vreba iznutra. Čovjek skida čep spremnika za ulje i dok ga polako skida, oglasi se upozorenje.

''Povlači se prilično sporo, kao da postoji nešto ljepljivo što ga pokušava povući'' to znači da je dnu poklopca nešto gusto i ljepljivo.

Profesionalac u davanju 'savjeta za kupnju automobila', pokazuje da, dok se auto izgleda i zvuči dobro, problemi počinju biti jasni kad pritisne gas i poveća broj okretaja motora.

"Treba joj motor", ističe stručnjak. Nadovezujući se na drugi video, kaže kako smatra da je prethodni vlasnik možda upotrijebio gušće ulje da popravi problem koji je bio brzi popravak, ali je ostavio dugotrajni problem.

@jackofallbeards Replying to @marysactive I can do more videos like this in the future, if need be. #carbuyingtips #carsales #dealershiplife #certifiedshitbox #iykyk ♬ original sound - Jackofallbeards



Stoga je automobilu potreban skup popravak, a to nije nešto što baš želite kada kupujete rabljeni automobil. Dakle, kada to učinite, pokušajte slijediti njegov primjer da provjerite radi li sve kako treba ili za pomoć upitajte stručnjaka.