Za dlaku!

Mislio da je pametniji od ribe: Pokušao spasiti ribu pa umalo i sam nastradao

Riba na obali
Riba na obali Foto: YouTube/Screenshot
Htio je pomoći ribi, a onda je shvatio da je napravio veliku grešku.

Životinjsko carstvo može biti poprilično okrutno pa sve vrste imaju razvijene obrambene mehanizme zbog kojih su uspjeli preživjeti milijunima godina. Ljudi ponekad misle da su pametniji od prirode, no njihove intervencije mogu biti opasne i za životinje i za njih.

\\folder\vezani_članak Parkiranje ispred znaka Kao muha bez glave Mislite li da će vidjeti ovu poruku? Parkirao ispred znaka upozorenja pa ga je netko odlučio upozoriti \\folder\vezani_članak Jelen na cesti Kakav šok! Jelen iz vedra neba! Vozači nisu stigli reagirati kad ih je zaskočilo cijelo stado

Snimka jedne takve situacije kruži društvenim mrežama, a na njoj je zabilježen trenutak u kojem je muškarac spazio ribu nasukanu na obalu. Odlučio joj je pomoći i vratiti je u vodu, no čim je ribu vratio u vodu, zaskočio ju je aligator koji ju je vrebao.

Dobročinitelj je tako umalo ostao bez ruke, a naučio je i da se ponekad ne treba miješati u obračune iz životinjskog carstva jer je riba vjerojatno završila na kopnu u bijegu od aligatora. Snimku situacije koja je dobro prestrašila dobrodušnog muškarca možete pogledati u nastavku.