Fotke

PrethodnoSljedeće

Najbizarnija i najluđa natjecanja na svijetu

Itekako smo svjesni da se ljudi danas natječu u apsolutno svemu, ali ove ludorije su stvarno van svake pameti!

1. Svjetsko prvenstvo u body paintingu

body painting

Za razliku od većine disciplina s ove liste, barem postoji neki umjetnički aspekt!

2. Hrvanje nožnim palčevima

hrvanje palčevima

Sve što možemo jest zamisliti rockyjevsku montažu u kojoj jedan od natjecatelja žestoko vježba za svjetsko prvenstvo u hrvanju nožnim palčevima.

3. Skakanje po krevetu

skakanje po krevetu

Definitivno nije jedan od mentalno ili fizički zahtjevnijih “sportova”, ali izgleda zabavno!

4. Šahovsko boksanje

šahovski box

Što je bolje nego dobiti par udaraca u glavu i odmah krenuti jednim daminim gambitom? Pa da vidimo što je pravi šah-mat!

5. Natjecanje u izjedanju hot doga

jedenje hot doga

Ameri su jako ponosni na hot dog, pa tako ovu brzu hranu slave njezinim brzinskim izjedanjem. Trenutni rekord: 66 komada u 12 minuta!

6. Natjecanje u puhanju balona od žvakaće gume

puhanje balona

Ako ste jedan od onih iritantnih likova ili likica koje se ne mogu suzdržati da na javnim mjestima ne pušu i pucaju balone od žvakaće, eto vam izazova. Trenutni je rekord 50 centimetara u promjeru… pis of kejk!

7. Natjecanje za najružnijeg psa na svijetu

najružniji pas na svijetu

Sve je i više nego jasno…

8. Ekstremno peglanje

ekstremno peglanjeJoš jedno natjecanje koje spaja dvije naizgled nespojive discipline: peglanje i neki oblik ekstremnog sporta. Dakle, peglanje na vodi, peglanje nakon skoka s padobranom, peglanje na bungee jumpu… mogućnosti ima milijun!

9. Bacanje patuljaka

bacanje patuljaka

Možda ste mislili da je ona scena iz Vuka s Wall Streeta pretjerana, ali bacanje patuljaka stvarno postoji i da, prilično je kontroverzno….

10. Svjetsko prvenstvo u sauni

saunaPravilo je samo jedno: tko može najduže sjediti u sauni na 110°C, taj je pobjednik. Treba li uopće spominjati da su Finci nedostižni?

11. Natjecanje u ukrašavanju mrtvih oposuma

mrtvi oposumStvarno? Australci očigledno imaju poprilično pomaknut smisao za humor, kada tjeraju djecu da oblače mrtve oposume u razne kostime i natječu se za glavnu nagradu…

12. Svjetsko prvenstvo u bacanju pudinga

bacanje pudinga

Koliko je ovo zapravo “svjetsko” prvenstvo, teško je reći, ali Englezići njeguju svoju borbenu tradiciju bacanjem crnog lancasterskog pudinga na metu od yorkshireskog pudinga. Ima to neku povijesnu pozadinu o bitki između ova dva grada i bacanju hrane nakon što su obje strane ostale bez streljiva, ali je li uopće bitno?

13. Ljetne seljačke igre

ljetne seljačke igre

Iako nešto slično postoji i u našim krajevima, Ameri su svoje seljačine (iliti rednecke) doveli na sasvim novu razinu, a discipline poput skakanja u blato ili bacanja toaletne daske u dalj prava su ljetna atrakcija.

14. Kotrljanje sira

kotrljanje sira

Ovo je natjecanje itekako poznato, a svake se godine održava u Cooper’s Hillu u Engleskoj. Sir, 30 majmuna i vrlo, vrlo strmo brdo… zabava je zagarantirana!

15. Šarmiranje crva

šarmiranje crvaSvaki pravi ribič zna koliko je teško naći svježe crve, a malo tko zna da postoji svjetsko prvenstvo i u toj disciplini. Način na koji ćete se domoći ovih životinja birate sami, a trenutni rekord je nevjerojatnih 551 crv u 30 minuta.

TAGOVIbizarno ludo natjecanje svjetsko prvenstvo

Komentiraj