Viralno

dosta dobro

PrethodnoSljedeće

Napokon ne moraš lagati šefu zašto nisi došao na posao: njemački sud donio presudu da je mamurluk bolest

Zanimljiv slučaj na njemačkome sudu, i još zanimljivija presuda koja će svakako interesirati svakoga tko voli zaviriti u čašicu malo dublje.

Naime, tvrtka proizvođača napitaka i prašaka protiv mamurluka, završila je na sudu u Frankfurtu nakon što je protiv nje pokrenuta tužba u kojoj se dotičnu firmu optužuje za iznošenje ilegalnih zdravstvenih tvrdnji. Firma je reklamirala svoje proizvode na način da liječe mamurluk, iako se proizvodi za dodatak prehrani ne smiju reklamirati kao lijekovi niti da imaju takva svojstva.

U svojoj presudi, njemački sud je rekao da bolesti uključuju čak male ili privremene promjene u normalnom stanju tijela, a svi koji smo ikada patili od mamurluka možemo se složiti kako se radi o prilično katatoničnom psiho-fizičkom stanju, koje je s punim pravom proglašen bolešću. Bolest koju smo sami svjesno skrivili, ali, hej, to ne mijenja činjenicu da nam nije dobro.

mamurluk

A ako je mamurluk bolest, prehrambeni proizvodi, uključujući pića i šejkove, ne mogu se plasirati na tržište kao proizvodi sposobni za sprečavanje ili liječenje bolesti  stoga je svako takvo oglašavanje zabranjeno.

Zanimljivo je kako je ova presuda donijeta nekoliko dana nakon najpoznatijeg njemačkog godišnjeg kolektivnog opijanja poznatog kao Oktoberfest gdje je „uobičajeno“ da posjetitelji popiju više od šest milijuna litara piva tijekom dva tjedna, koliko traje ovaj festival.

mamurluk

Eto, možete zahvaliti Nijemcima što sljedećeg ponedjeljka kada budete malo mamurni možete bez grižnje savjesti jednostavno javiti na poslu da ste – bolesni. Ako vam se to čini malo too much, uvijek možete reći kak ste dobili veisalgiju, što je legitiman medicinski termin za mamurluk.

TAGOVIbolest frankfurt mamurluk oktoberfest presuda