Viralno

ninja kornjača?

PrethodnoSljedeće

Obitelj je pronašla izgubljenu kornjaču nakon 30 godina na neočekivanom mjestu

Izvor: Facebook screenshot

Početkom osamdesetih, obitelj Almedia mislila je da je njihova kućna kornjača, Manela, nestala nakon što su u kući obavljali neke električne radove, a majstori su zabunom ostavili vrata odškrinuta. Ukućani su pretpostavili kako je Manela ugrabila priliku te pobjegla. Petama vjetra k tome. Nedugo nakon što je ljubimac nestao, obitelj je počela ispitivati susjede jesu li je vidjeli, ali kako nitko nije pružio korisne informacije zaključili su da je pobjegla u obližnju šumu.

Nakon smrti oca Leona, njegova kćerka Lenit počela je čistiti tavan kada je pronašla iznenađenje svog života. Kornjača Manela se nekim čudom nalazila na obiteljskom tavanu 30 godina nakon nestanka. Lenita je toliko bila šokirana i preplavljena emocijama kada je vidjela davno izgubljenog ljubimca iz djetinjstva da je počela plakati.

Obitelj vjeruje da je životinja preživjela jedući ličinke termita koje su se nalazile na zapuštenom tavanu. To ne treba čuditi obzirom da odrasle kornjače mogu živjeti bez hrane od šest mjeseci pa sve do tri godine. Tako je i Manela mogla sa vrlo malim količinama hrane preživjeti toliko dug period. Kornjača Manela i danas se drži jako dobro, deset godina nakon ponovnog susreta sa obitelji.

Ali kako je to moguće, pitate se? Nevjerojatno, ali kornjače mogu imati životni vijek od 50 do 100 godina, a postoje neki primjeri koji su premašili granicu od 150 godina.

Kažu da mačke imaju devet života. Što tek onda reći na ovu kornjaču?

TAGOVIBrazil kornjače kućni ljubimac