Viralno

ekstremno

PrethodnoSljedeće

Otac jedne obitelji uveo ekstremne i bizarne mjere štednje. Hodaju u mraku sa svjetiljkama

Izvor: Shutterstock

Inflacija cijena i rast računa sve su nas natjerali da malo pobliže popratimo kako i na što trošimo svoj novac, no koliko daleko biste išli da uštedite na ogromnim računima za potrošnju energenata? Jedna engleska obitelj uštedu na režijama je shvatila poprilično ozbiljno.

Otac obitelji očajnički želi uštedjeti novac jer je suočen s velikim povećanjem troškova života. Rekao je da je njegovoj obitelji dopušteno grijanje samo jednom tjedno, a struju gotovo i ne koriste.

Otac dvoje djece Chavdar Todorov i njegova supruga Moda opremili su obitelj naglavnim svjetiljkama, upravo onakvima kakve koriste speleolozi kada istražuju špilje. Nabavili su ih za 80 kuna po komadu. Te svjetiljke za glavu postale su primarni izvor svjetla u njihovom kućanstvu nakon zalaska sunca.

Sve to učinili su zbog najave kako bi se njihovi računi za struju mogli udvostručiti, odnosno sa 1500 kuna za mjesec, oni bi iznosili 3 tisuće kuna. Na godišnjoj stopi, obitelj bi zbog toga izdvojila više od 33 tisuće kuna i stoga čine sve što mogu da bi spriječili da se to dogodi.

U skladu s politikom štednje, obitelj Todorov centralno grijanje pali samo jednom tjedno, a umjesto toga odlučila se umotati u deke kako bi se barem malo ugrijala. Svi smo svjesni da bi možda trebali malo racionalnije koristiti sve energente, ali ova obitelj zaista je otišla u samu krajnost, no možda će nekome dati i dobre ideje kako ovu zimu troškove režija smanjiti na minimum.

TAGOVIgrijanje kriza računi štednja zima