Viralno

dokle?

PrethodnoSljedeće

Policajac prevrnuo automobil trudnice jer nije stala dovoljno brzo

Izvor: Reddit Screenshot

Policijske rotirke stresiraju čak i građane koji u potpunosti poštuju zakon. Jedna gospođa u američkoj saveznoj državi Arkansas se susrela s predstavnikom zakona koji nije imao strpljenja prilikom njezinog zaustavljanja.

Zaustavljala se presporo za njegov ukus.

Snimka njihovog susreta kruži Internetom. Nasilnim manevrom je prevrnuo njezin automobil, ukorio ju je čim je mogao komunicirati s njom. Dok je bila zarobljena u prevrnutom automobilu.

Ispostavilo se da je žena trudna, a rekla je policajcu kako je mislila da će sigurnije biti zaustaviti se na izlazu s ceste.

Na Facebook stranici policije Arkansasa stoje sljedeća uputstva — kojih se žena i pridržavala:

„Ako vidite plava svjetla iza sebe i uplašeni ste kako u pitanju nije stvarni policajac ILI se želite odvesti do sigurnije i osvjetljene lokacije: prvo USPORITE, uključite sva četiri žmigavca — ovo daje do znanja policajcu da ste ih uočili. Pomaknite se u najudaljeniju desnu traku te nastavite božnju do lokacije na kojoj se osjećate sigurnije (npr. ispod rasvjetnog stupa, na benzinsku postaju, na izlaz s ceste). Ako ne vjerujete kako je pravi policajac u vozilu iza vas, odmah zovite 911. NEĆETE biti optuženi za bijeg ako postupite ovako. Imate pravo biti sigurni.”

Čini se kako je žena upućena, ali policajac nije bio.

Policija države Arkansas će se nagoditi s oštećenom, a pristali su i promijeniti pravila vezana uz ovaj nasilni prometni manevar.

TAGOVIpolicija promet