Viralno

Ponovno su došli najdraži dani u mjesecu – ovo su besplatne PS+ igre u veljači

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Često znamo na početku mjeseca razmišljati kako bismo kupili neke nove igre, nešto novo, nešto divlje, ali – početak je taj sveti dan u mjesecu je daleko… Predaleko…

Na našu sreću, nekada davno, točnije prije već četiri godine smo se pretplatili na PS+. Uzeli smo tada godišnju pretplatu koju svake godine zaboravimo otkazati te tako na mjesečnoj razini imamo besplatne igre – htjeli mi to ili ne.

Vrlo često su te mjesečno besplatne igre “meh”, a nekada, što je vrlo rijetko doduše, su “pff”. (prvo je loše, a drugo bi trebalo biti kao jako dobro).

Za veljaču 2021. bismo rekli da je “pff” mjesec. Bar zbog jednog naslova, znamo da je sigurno “pff” u pitanju.

Kao što je to već običaj otkako je dostupan PS5 – sve igre su dostupne na njemu, a on je još uvijek teško dostupan nama. No, PS4 vlasnici nisu zaboravljeni te i dalje možemo slaviti besplatne naslove dok PS5 ne bude stvarno u prodaji jer realno – još uvijek nije onako kako treba…

Control Ultimate Edition (PS4 i PS5)

.

Akcijsko-avanturistička igra koja je očarala svijet svojom fizikom te prikazom svjetla i sjene. Izgleda bolesno dobro i nismo našli drugi elokventniji način da to kažemo.

Vi ste u ulozi Jesse Faden koja na početku krene šamarati likove s telekinetičkim moćima – to je sve što ćemo reći. Da, nije novi koncept, ali izvedba je do sada najbolja koju smo ikada vidjeli. Sve ono što smo zapravo htjeli raditi s takvim moćima, sada zapravo možemo. N-A-P-O-K-O-N.

E, i da, Ultimate Edition znači da dobijete i sve ekspanzije koje su izašle do sada.

Concrete Genie (PS4 i PS5)

.

Ovo je još jedan potencijalan razlog zašto je ovaj mjesec “pff”. Akcijsko-avanturistička igra koja izgleda kao da je izašla iz Pixarovog “pera”. Ako volite njihove odlične animirane filmove, ovo bi vas vizualno moglo jako oduševiti.

Što se radnje tiče, vi ste mladi Ash kojemu cilj nije skupiti sve Pokemone, nego vratiti boju vašem gradu. To činite tako da ga doslovno bojate s ogromnim čarobnim kistom.

Zvuči čudno, ali realno, ako volite priču u kojoj čudovišta skupljaju energiju plašeći djecu – ovo ne bi trebalo biti čudno.

Destruction AllStars (PS5)

.

Ova igra je… Inovativna? Teško nam je još dokučiti što ona točno jest s obzirom na to da je dostupna samo na Petici od 2. veljače, ali nam izgleda kao luda sportska MOBA u kojoj uništavate aute autima.

Navodno možete i iskočiti iz vlastitog vozila i skočiti na tuđi te izbaciti vozača van uz masu drugih stvari koje nam obećavaju developeri.

Svakako pogledajte trailer ovog kaosa. Tako ćete najbolje dokučiti što bi ova igra trebala biti.