Viralno

PrethodnoSljedeće

Potrošio 20 tisuća kuna za Crni petak, 80 lipa mu bilo previše za vrećicu

Izvor: Tik Tok Screenshot

Crni petak nas je sve nagnao da potrošimo teško zarađen novac (ili lako zarađen, ne diskriminiramo). U sličnoj situaciji se našao i protagonist ove priče.

Korisnik TikToka Matt se pohvalio kako je u Best Buyju kupio nekoliko gadgeta za 3200 dolara, ali da je problem nastao u trenutku kada je morao plastičnu vrećicu platiti 11 centi. Odbio je kupiti vrećicu. Požalio se na TikToku. Tako daaaaa… čini se da politika naplaćivanja plastičnih vrećica uspijeva?

@mattplapp What are you doing to give your customers a less than stellar experience? Thank you @bestbuy #mattplapp #americasbestrestaurants #bestbuy #badcustomerservice ♬ original sound – Matt Plapp

Ove vrećice su posvuda problem. Čitava Hrvatska se upoznala s problemom plavih vrećica za smeće u Zagrebu, a sada se opet piše o nekim drugim vrećicama. Nekoć su ljudi mislili da ćemo u 2022. godini raspravljati koji je leteći automobil bolji, ali evo nas. Čovječanstvo u svom punom sjaju.

Diljem svijeta se uvodi plaćanje ovakvih vrećica kako bi se smanjila upotreba teško razgradljive plastike.

Ovaj događaj s vrećicama u Best Buyju se odvio u Kentuckyju gdje svaka trgovina bira svoju politiku. Oni su izabrali naplaćivanje vrećica.

Porez na plastične vrećice je uspješan u nekim američkim saveznim državama. Nakon što je Kalifornija uvela porez na plastične vrećice, broj mušterija koji su uzimali plastične vrećice se smanjio za 85 posto, a onih s papirnatim vrećicama se smanjio za 61 posto.

Jednostavno je. Nosi ceker svuda. Čak i kad kupuješ gadgete u vrijednosti 20 tisuća kuna.

TAGOVICrni petak kupnja šoping vrećice