Viralno

nostalgija, nostalgija...

PrethodnoSljedeće

Povratak ultimativne igračke iz devedesetih na Amazonu

S Aladdinom i Kraljem lavova u kinima, Spice Girls turnejom i Motorolom koja izbacuje Razr, činilo se kako će 2019.-tu godinu obilježiti nostalgija za devedesetima.

Sada je to sigurno.

Amazon je upravo izbacio identičnu repliku omiljene igračke iz 90-ih – Tamagotchija. Digitalni kućni ljubimci u obliku jajeta, koji su bili više obaveza nego igračka, zaista se prodaju na Amazonu i točne su replike onih o kojima smo se brinuli 90-tih, mazili ih i pazili jesu li gladni ili usrani.

Screenshot_9

Opis glasi: “Originalni digitalni kućni ljubimac Tamagotchi kojeg ste voljeli još 1997. vraća se u izvornom izdanju! Nahranite ga, uključite / isključite svjetla, igrajte se s njim, povucite vodu nakon što je koristio kupaonicu, provjeravajte mu zdravlje i disciplinirajte svog Tamagotchija ako vam smeta kad je sretan, nahranjen i očišćen.”
Japanska igračka tvrtke Bandai, izašla je 1997. i ubrzo postala jedna od najpopularnijih igračaka 90-ih. Tamagotchi nas je naučio nekim osnovama odgovornosti, ili točnije, kako izbjegavanje istih može rezultirati smrću vašeg ljubimca.

Međutim, kada bi i umrla, mogli smo jednostavno gurnuti iglu u gumb za resetiranje u stražnjem dijelu i naš ljubimac bi ponovno bio rođen i spreman za ponovni početak.

Govoreći za LABbible prije nekoliko godina, stručnjak za igračke Peter Jenkinson je rekao: “To je bila prva uistinu ‘real-time’ igračka – nisi ti trebao raditi stvari, radila ih je ona sama, a ti si morao reagirati na njih. Uvijek uključen, uvijek s tobom, imao si malu / nikakvu kontrolu nad njim i bez sumnje je bio prvi virtualni ljubimac koji se ponašao kao da ima svoju osobnost.”

Bez obzira što je to bila igračka ispred svog vremena, tehnologija je daleko dogurala u posljednja dva desetljeća, te je Tamagotchi danas iza svog vremena. Bez obzira na to, naša ljubav prema nostalgiji nije se smanjila.

Eto, sve znate.

Ako želite ponovno proživjeti svoje djetinjstvo, odite na Amazon- na raspolaganju vam je hrpa opcija boja, a cijene se kreću od 10 do 60 dolara.

</div>

TAGOVIamazon tamagotchi

Komentiraj