Viralno

TO SU BILA VREMENA!

PrethodnoSljedeće

Strava! Roditelji su nekad davno bili više cool: pogledajte ove lude fotografije

Izvor: The Vintage News screenshot

Današnji roditelji previše razmišljaju kako ispravno odgojiti svoju djecu: nemoj ovo, pazi na ovo, ajme što ako ono… Međutim, kad bi ti roditelji vidjeli načine na koje su se djeca odgajala prije, zasigurno bi shvatili što znači biti bezbrižan roditelj.

The Vintage News je izbacio neke roditeljske prakse „pr. Kr.“ koje danas jednostavno ne bi funkcionirale.

Beba u autosjedalici

Ovdje vidimo bebu koja sjedi u autosjedalici iz 1958. Osim što ova beba sjedi na prednjem sjedalu, ovakve autosjedalice ni sa čim nisu bile vezane. Zapravo, sigurnost ovih autosjedalica iz 1950.-ih u konačnici se oslanjala na refleks majke ili oca koji bi ispružili ruku ako bi beba krenula prema naprijed.

Mama stoljeća

Ova bi žena trebala dobiti nagradu za mamu godine jer je doslovno ljudska rampa. Nema dalje! Mamu nagovoriti da legne na tlo kako biste mogli isprobati svoj novi bicikl, kakva scena! Barem joj leđa nisu bila na čistoj zemlji, već poduprta s puno jastuka.

Svi marš na klizanje

Pumperice od bake uvijek dobro dođu, zar ne? Dijete uživa, to je evidentno! Što se tiče straha od pada i toga da dijete ispadne iz „ovoga“, tko je još o tome razmišljao?

Lavić, moj najbolji prijatelj

Prema Redditu, o ovom lavu su se više od dvije godine brinuli mladi dječak i njegova majka veterinarka. Ne zna se što se dogodilo s ovim lavom, ali nikad se ne zna – možda je ova obitelj nastavila udomljavati tako neobične i egzotične kućne ljubimce.

Cuganje

Ova fotografija može, ali i ne mora biti posljedica lošeg roditeljstva. Ova fotografija iz 1955. prikazuje 13-godišnju princezu Yvonne od Sayn-Wittgenstein-Sayn u Njemačkoj koja pije bocu sherryja, dok njezin 12-godišnji brat princ Alexander sjedi pokraj nje s napola popušenom cigaretom. Međutim, majka djece, princeza Marianne Sayn-Wittgenstein-Sayn, koja je bila odgovorna za ulov ove fotografije, bila je uspješna fotografkinja. Najvjerojatnije je ovo bila inscenirana fotografija i djeca zapravo nisu bila pod gasom.

Lovac Luka

Iako je ova fotka pomalo šokantna (uglavnom činjenica da ovo malo dijete pije pivo dok drži bebu krokodila), moramo priznati da ovaj australski klinac izgleda… Evo ne znamo.

Planinari bez HGSS-a

Planinari su danas obučeni u sigurnosnu opremu, kako bi uspjeli otići iz ekspedicije neozlijeđeni. Jasno je da to nije uvijek bilo tako. Ovdje vidimo mladu djevojku čiji je sigurnosni pojas samo nekoliko užeta i drži se za očeva leđa cijelim životom.

Cruisin’

Autosjedalica na ovoj fotografiji ima malo više sigurnosnih pojaseva od prve autosjedalice na ovom popisu. Dijete još uvijek nije vezano ni za što i moglo bi lako izletjeti iz sjedala bez problema. Također, nema apsolutno nikakvog jastuka, pa se nadamo da su roditelji ovog djeteta bili izvrsni vozači.

Buduće nade OI-a

Danas se satovi plivanja obično održavaju u javnom bazenu. Međutim, satovi plivanja u Detroitu šezdesetih godina prošlog stoljeća bili su malo drugačiji. Prema Redditu, ovaj bazen nazvan je “Swimmobile” koji je djeci omogućio da uče plivati te da plivaju u vlastitom susjedstvu. Iskreno, nama se to čini kao inovativan način da djeci pružimo priliku da nauče plivati mimo odlaska na gradski bazen ili na more.

Gasi Internet

Ova majka definicija je definicija multitaskinga, kakva predanost majčinstvu i outdoor poslovima. Beba je privezana za njezina leđa dok motornom pilom obavlja posao stoljeća. Čini se da beba uživa u zvucima motorke!

„Mama, još pet minuta, pleaseee“

Ovaj klinac je morao imati odličnu ravnotežu kako bi mogao doći do govornice i stati na bicikl u isto vrijeme. Prije su djeca koristila govornice kako bi javila starcima da će doći kasnije kući. Drago nam je da se ovaj klinac toliko zabavljao sa svojim prijateljima, ali se nadamo da nije pao i osvojio nagradu u obliku ogrebotina i modrica.

Hrabrost ili ludost?

Žičare su u 1960.-ima sigurno imale mnogo sigurnosnih mjera opreza! Ovdje vidimo majku koja sprječava svoju kćer da padne na skiliftu jednostavno koristeći samo svoju ruku kao sigurnosni pojas. Drago nam je što su ti ljudi bezbrižno nasmijani i sretni na ovoj fotki, jer mi bismo vjerojatno poludjeli.

Izvor: The Vintage News

TAGOVIdjeca nezanimljivo odgajanje roditeljstvo zanimljive činjenice zanimljivosti