Video

Ne strahujte!

PrethodnoSljedeće

Stručnjaci upozoravaju: TikTok filter „aged“ ipak nije toliko točan

Izvor: Screenshot/TikTok/vxnnnnnesa/notolsennchris

Svaki devedesetogodišnjak koji koristi aplikaciju TikTok, vjerojatno je uveo dodatnih nekoliko koraka u svoju „skin care“ rutinu, zahvaljujući najnovijem viralnom TikTok filteru.

Filter „aged“, potpomognut umjetnom inteligencijom, prikazuje trenutačno lice korisnika u jednom kutu ekrana, dok u drugom pokazuje stariju verziju.

@vxnnnnnesa

Tramautized fr #aged #agedfilter #againgskincaretips #liquidbotox #botoxinabottle #botoxface #agingsucks

♬ The Lost Soul Down – TT – NBSPLV

Ovaj internetski trend izazvao je snažne reakcije mlađih korisnika koji su užasnuti starijim izgledom svoga lica. Ako ste i vi jedan od njih, na očajavajte! Stručnjaci tvrde da ovaj filter ipak nije toliko točan koliko smo mislili.

@notolsennchris

#stitch with @Brooke Monk

♬ original sound – not chris olsen

Aged filter može otprilike pokazuje kako bi mogli izgledati kasnije u životu, ali svatko stari drugačije pa je teško, s preciznošću, predvidjeti kako će netko izgledati”, rekao je David Shafer, plastični kirurg i osnivač Shafer Clinic Fifth Avenue u New Yorku, za Highsnobiety.com.

Uz bore, ovaj filter dodaje i sijedu kosu, ali u obzir ne uzima suptilne promijene u strukturi lica koje se događaju svakom od nas, tvrde stručnjaci. Uz to, mnoge druge varijable, koje ovaj filter ne uzima u obzir, utječu na proces starenja.

„Ljudi različito stare i naš način života i navike mogu utjecati na ishod starenja. Pogledajte samo 50-godišnjake sada u usporedbi s 50-godišnjacima iz 1980-ih, tada su izgledali puno starije” kaže dr. Shafer.

Zemljopisni položaj, klima, raspored spavanja, prehrana i korištenje duhanskih ili alkoholnih proizvoda , samo su neki od čimbenika koji utječu na starenje kože. Iako neki smatraju da je filter vrlo dobra reklama za plastičnu kirurgiju, drugi ističu da je starenje privilegija i proces u kojem bi trebali uživati, a ako očajavate od rezultata možda bi bilo vrijeme da se zaštitite od sunca i pripazite na sve ove čimbenike na koje možete utjecati.

TAGOVIfilter aged plastična kirurgija skin care starenje stručnjaci tiktok filter tiktok trend