Viralno

a je to

PrethodnoSljedeće

Toliko imaš vremena da ne znaš što s njim? Isprobaj neki od ovih hobija

Fotografija: Shutterstock, smspsy

Ponavljaj za nama: “Svečano obećajem da ću iz karantene izaći kao bolja verzija sebe i usvojiti jedan od ovih 5 hobija ili bilo kojeg drugog hobija koji ne uključuje gledanje memeova, alkohol ili Netflix.

1.Postani majstor u kuhinji

Narasto sam kao osoba zahvaljujući palačinkama. U struku.

A kad ako ne sad? Sagledajmo malo činjenice. Apsolutno sve ti ide na ruku da napokon naučiš kuhati. Sada kada si stalno u kuhinji ili prostoriji pored nje, više se ne možeš izvlačiti na nedostatak vremena. Uz to, odlazak u trgovinu po namirnice trenutno je jedini izlazak koji si možeš priuštiti tako da možeš spojiti ugodno s korisnim.

Umjesto da vrtiš stalno ista tri jela, pokušaj naučiti pokoji novi recept. Izdvojili smo za tebe i pet YouTube kanala, uz koja ne samo da ćeš naučiti kuhati, već ćeš i zavoljeti kuhati. U svakom slučaju, koristan skill koji će ti pomoći da preživiš u karanteni, a jednom kada iz nje izađeš i da impresioniraš onu curu s kojom si dogovorio dejt nakon karantene.

2. Nauči svirati instrument

00inst

Možda negdje imaš tatinu staru gitaru ili djedovu harmoniku? A možda imaš na umu neki treći instrument koji si oduvijek htio naučiti svirati, ali nekako nikad nije bilo pravo vrijeme. Opet te pitamo – kad ako ne sad? Karantena je sjajno vrijeme za otkrivanje glazbenog genija u sebi. Čak i ako nisi sljedeći Adam Jones, nema veze- kažu da je glazba zvonka radost, a svaka nam je radost u ovom sivilu dobrodošla, pa makar i ako samo razveseliš frendove preko Skypea dok se smiju tvojim pokušajima da skineš Tool.

Sve što ti za početak treba je instrument i pristup nekim jednostavnim lekcijama, i već si na dobrom putu za pokretanje one-man benda iz udobnosti vlastitog doma.

3. Napravi svoje pivo

00beer

Priznaj, ovaj ti se najviše sviđa! Ako ćemo iskreno- koji pivopija nije makar jednom sanjario o kremastome okusu vlastitog pšeničnog piva koje bi se pilo na svakom tulumu, a možda jednom našlo i na policama trgovina?

Ovo se može činiti kao zastrašujući proces i ogroman poduhvat, ali uz pravu pomoć i mentorstvo – sve je moguće. Zato se obrati stranici Homebrewing.org gdje ćeš naučiti sve o opremi koja ti treba kako bi pokrenuo svoju malu pivaru. Za pomoć se možeš obratiti i komšiji Majstoru za pivo.

4. Budi sam svoj majstor

00handyman

Uz svo to dodatno vrijeme koje provodiš kod kuće, vjerojatno si počeo primjećivati sitnice koje bi se mogle popraviti ili poboljšati. Srećom, sada je savršeno vrijeme za rješavanje svih tih čudnih poslova oko kuće i problema koje si čekao da se riješe sami od sebe.

YouTube, naravno, ponovo dolazi u pomoć s brojnim besplatnim tutorialima koji će te naučiti kako popraviti gotovo sve što možeš zamisliti. Od slavina koje propuštaju do preuređenja kupaonice, You Tube kanali DIY Network i This Old House pomoći će ti u svemu što moraš napraviti u i oko kuće.

5. Postani majstor pokera ili šaha

00chess Hoćeš li postati sljedeći Grandmaster ili ćeš biti spremam osvojiti World Series Poker do trenutka ukidanja karantene? Možda, a možda i ne. Ali bilo kako bilo, ovo su sasvim sigurno jedni od zabavnijih načina da provodite vrijeme i razvijete vještine koje će vam pomoći pri impresioniranju frendova, a možda jednom u dalekoj budućnosti ćeš šah učiti i unuka. Hej, u svakom slučaju bolje nego im reći kako si proveo pandemiju gledajući memeove.

Na SparkChess.com možeš naučiti igrati šah uz besplatne, interaktivne lekcije, a jednom kad se osjećaš docvoljno sigurnim za iskušati svoje sposobnosti, možeš igrati protiv računala ili izazvati i prijatelje. Ako se pak odlučiš za poker, ima brojnih aplikacija i stranica na kojima možeš igrati, ali ona koja se nama čini najprofesionalnija, a gdje ne moraš ulagati prave pare (u svakom slučaju ne preporučujemo da to radiš) je Poker Stars.

TAGOVIhobi karantena vještine