Video

lifesaver

PrethodnoSljedeće

Autopilot na Tesli savršeno predvidio sudar dva automobila par metara ispred

Nema smisla buniti se protiv budućnosti. Osim što će nam električni automobili omogućiti jeftiniju i čišću budućnost, učinit će nam prijevoz sigurnijim.

Kamera s upravljačke ploče u Tesli je zabilježila trenutak na nizozemskoj autocesti u kojem je autopilot funkcija predvidjela sudar druga dva automobila na cesti. Ljudski refleksi su ograničeni pa je vrijeme reakcije itekako lošije od računala koji upravlja većinom dijelova Tesle.

Pogledajte video:

Forward Collision Warning je na trenutak dao zvučni signal, a sustav je automatski zakočio. Vrlo brzo se može vidjeti kako se vozilo ispred Tesle (Corsa čini nam se) zabilo u SUV.

Autor tweeta u kojem je svijet prvi put svjedočio ovoj funkciji u stvarnom životu je Hans Noordsij koji je naveo i da nitko nije ozlijeđen u sudaru te da je sustav sam predvidio sudar dok je vozač (ne Noordsij, već netko drugi) tek naknadno stao na kočnicu.

U rujnu su iz Tesle najavili kako će autopilot biti unaprijeđen te da će se uvelike oslanjati na napredno procesiranje signala uz pomoć radara, što se već događa.

TAGOVIElektrični automobili tesla

Komentiraj