Video

umijeće glasovanja

PrethodnoSljedeće

I lijevi i desni priznaju da su ovi predizborni spotovi toliko katastrofalni da su smiješni

Sutra vlada predizborna šutnja pa smo morali s ovim danas – iako nas politika ni najmanje ne zanima koliko filmsko stvaralaštvo i vrhunska gluma. Jasno nam je gdje su autori hit serije “Krv nije voda” dobili ideju.

Tuđman – moj predsjednik

Početak spota je vrh vrhova. Otac i sin nepomično stoje na mjestu gdje su danas fontane, gledaju u dva identična billboarda na kojima je Franjo Tuđman s desetak zastava i pokušavaju shvatiti smisao života.

Ne budite sebični, i moj isto. I dalje nam nije jasno čemu spot za Franju, Franjo je pobjeđivao svakoga. Jer je svačiji predsjednik. Čak i od ovog lika iz Huga. Čak i od klinca za kojeg se nadamo da je bar zaradio godišnju zalihu Kraš Ekspresa za ovaj angažman. Čak i od seksi časne sestre koja je zapravo glumica pa nam ne treba bit bed što kažemo da je seksi.

HNS 2003.

Od djevojke koja ne zna za koga bi, na kraju je poprilično sigurna. Možda se na putu od Importannea do sveučilišne knjižnice odlučila. Ovakve čvrste glasače ništa ne može poljuljati. Nadamo se da joj se u vožnji nisu smrzli prsti zbog “Zlatko Pejaković” rukavica. I iskreno – jedino se ovog spota kroz maglu sjećamo, za razliku od većine starih s liste.

Jerko Zovak 2003.

2003. je bila plodna za spotove. Osim ako si Jerko Zovak. Jerko Zovak si je uplatio da mu stave pano na televizor. Tagline: svoji smo. Kao mi Hrvati smo svoji? Ili kao ja i brat Jerko smo svoji, prepoznat će me u kvartu, dat mi šapu, pitat šta ima, tutnit stotku u džep?

Stipe Petrina – Ako nećete da vas privare SMASH HIT

Ako želite imati ovaj pop hit na svojem prijenosnom sviraču zvuka, u Google upišite “Convert youtube to mp3” i skinite ovu stvar, stvarniju od Tram 11-ovog Pada sistema.

Bivši predsjednik lupka štapićima sa sezamom

Morao je pokazati da je glazbenik. Uspjelo mu je. Pokazao je da je i napredan po pitanju filmskog stvaralaštva te je tako prvi hrvatski političar koji je stao ispred zelenog platna. Na kojem je projiciran JPEG HNK-a. Mogli su bar neki video ubacit. Neku scenu iz Avengersa ili nešto.

Bandić radi više od Zemlje izlazećeg sunca

Radi više i od Japana. Svaka čast osobi koja mu vodi kampanju, ovo je bila odlična ideja. Jer Japanci rade puno. Pa kao… Banderas radi više od onih koji već rade puno. Briljantno.

Ovaj “Japanac” se bome nahodao.

A ovaj momak želi Bandićevo mjesto. Sumnjiv nam je.

spot

Idući spot je pokazao kako bi Miki mogao davati glas u sinkronizacijama animiranih filmova. Mogao bi biti default glas za mudre učitelje kao što su Platon u Letećim medvjedićima ili Shifu iz Kung Fu Pande.

Ivo Sanader, ja mu vjerujem

Zbog ovog spota su mu svi vjerovali, a kad ono…

Damir Kajin – ili mi ili oni

Gospodine Kajine, čini se da je ispalo “oni”. Od početka nam je bilo čudno što brodograditelj i teta s tržnice i branitelj i studentica imaju isti rukopis.

Slavonac zna što Slavoncu treba

Koliko mi znamo, Slavoncu treba čaša da pije rakiju, a on ju je upravo razbio.

Zašto se rukuješ s likovima koji nose maske iz seks shopa i puštaš ih u svoju butigu?

Mate Granić nije složio puzle do kraja

Nitko nije glasao za Granića jer su zbog njegovog milozvučnog glasa i slaganja puzli od 10 tisuća komada zaspali već nakon prvih pet sekundi. Da su klinci peglali Call of Duty ili Need for Speed dok u pozadini svira neki tehno – e to bi već našlo svoju publiku.

HNS su defitivno pobjednici sa spotovima

Napudrani “rokeri” znaju za koga će glasati, ali ne znaju zašto. Sigurni smo da je ovaj spot uvrijedio većinu pravih “rokera” jer ih je prikazao kao supkulturu koja ne zna argumentirati svoje izbore. Važno da nose palice i gitaru na puš pauzu jer ih u suprotnom ne bismo prepoznali kao rokere.

Ako ste mislili da tu priča Hrvatskog nogometnog saveza staje, grdno ste se prevarili.

Gospođe s placa imaju problema sa sjećanjem, ali hej… one će glasati za Vesnicu. Ponajviše nam se sviđa warp pogon koji dame imaju kad pređu tristotinjak metara dok ih “novinarka” pita zašto će glasati za Čačića i Vesnicu.

Kad smo kod warp pogona, još jednom ga možete vidjeti u sljedećem spotu.

Prijelaz je sve! Ovaj na osmoj sekundi. Čini se da je nekom zaštekao Windows Movie Maker u montaži.

“Ali kul…kultura je vrlo važna!”

Ako vam ni ovo nije dosta, imate i studenticu i putnicu (da, putnicu) i smaohranu majku i još hrpu ljudi koji su onomad htjeli za HNS glasati. Samo u Youtube upiši “spotovi HNS-a” ili klikni OVDJE ako ti lijeno tipkati.

TAGOVIhaha Hrvatska politika viralno

Komentiraj