Video

At last

PrethodnoSljedeće

Napokon kralj svijeta: čestitamo Leonardu DiCapriju na osvojenom Oscaru!

Popkulturni smo ovisnici, a volimo i svjedočiti velikim sramotama – zato svake godine gledamo dodjelu Oscara pa idući dan ne možemo držati oči otvorenima.

Ove godine nam je najveći motiv za sadomazo ispijanje šalica turske kave u kasnim večernjim satima bila sudba Leonarda DiCaprija. Hoće li, neće li, par puta su već zaribali pa moraju mu dati, pa bilo bi zanimljivo da baš i ove godine ne dobije… Nagađanja posvuda, vicevi i memeovi osvojili internet, a čak se pojavila i jedna igra gdje Leo lovi zlatni kipić.

Julianne Moore se pojavila na stejdžu, nabrojala nominirane za glavnu mušku ulogu, a onda je i pročitala ime: Leonardo DiCaprio.

Od klinca kojeg je Robert DeNiro mlatio u This Boy’s Life preko svjetske slave u Titanicu i još desetak prepoznatljivih i pamtljivih uloga – Alejandro González Iñárrituov The Revenant mu je napokon donio Oscara i muke mogu prestati.

Od svih ostalih glumaca bismo očekivali “NAPOKON! *hihihi* Šale mogu prestati…”, ali ne i od Leonarda DiCaprija. Classy all the way. Iako… Nije mogao sakriti osmijeh. Primio je nagradu, održao vrhunski govor koji se dotaknuo i filma i sudbine planeta. Poslušajte.

Iskoristio je jednu od najvećih pozornica i platformi na svijetu da skrene pažnju na ekološke probleme protiv kojih se već godinama bori. Naporna glazba koja upozorava primatelje nagrade da moraju završiti govor nije svirala. Nitko se nije usudio prekinuti ovaj trenutak. Leonardov trenutak. Nakon pet nominacija, bilo je i vrijeme.

Čestitamo!

TAGOVIleonardo dicaprio oscar

Komentiraj