Video

nije smiješno

PrethodnoSljedeće

Ovog nema ni na Maksimiru. Pogledajte koliko su loši uvjeti na legendarnom stadionu

Izvor: Shutterstock

Nedavno se Internetom proširila snimka navijača Boca Juniorsa „Los Xeneizesa“ kako skaču po tribini dok armatura koja nosi stotine i tisuće njih opasno pleše pod njima. Naravno da nas je to odmah podsjetila na naš Maksimir koji se počeo raspadati i puno prije no što se dogodio zagrebački potres, nakon kojeg je zatvorena istočna tribina koja sve do danas nije otvorena. Nešto više od godinu dana ranije, još 2019. godine, sa Maksimira je pao prozor te srećom nitko nije ozlijeđen.

No, vratimo se mi legendarnoj La Bomboneri, snimka koja se pojavila prikazuje ogromnu pukotinu koja se nalazi ispod argentinskih navijača. Da stvar bude još gora, odmah ispod stojeće tribine nalaze se svlačionice i prostorije kluba, a cijela snimka sluti na katastrofu koja bi se mogla dogoditi ukoliko se objekt ne sanira.

Videozapis snimljen je tijekom utakmice Cope Libertadores, južnoameričke Lige prvaka, u utakmici Boce i brazilskog Corinthiansa. Iako je stadion prvi puta izgrađen 1940. godine pod službenim imenom, Alberto Jose Armando, od tada je bio redovito renoviran. Posljednja velika renovacija dogodila se prije 26 godine te se od tada nije ulagalo u ovaj hram nogometa.

Nadamo se kako će ova snimka alarmirati nadležne da se malo više fokusiraju na sigurnost navijača, a ne bi škodilo da se i mi sami malo pozabavimo vlastitom infrastrukturom. Dosta je bilo slučajeva kada su se tribine rušile pod navijačima, nemojmo dozvoliti da se to dogodi nama niti navijačima Boce.

TAGOVIboca juniors la bombonera maksimir navijači