Video

alt+f4

PrethodnoSljedeće

Pogledajte niskobudžetnu Fantastičnu četvorku iz 1994. koja nikad nije trebala ugledati svjetlo dana

Nova Fantastična Četvorka je loša. “Loša” je eufemizam za količinu sranja koja se nalazi u filmu. Kažu da je F4 – film koji se zapravo nikad ne dogodi. F4 je toliko loš, ako ga itko upali na laptopu kad izađe DVDRip na torrentima, mi ćemo stisnuti Alt+F4. Toliko ne volimo F4. Mislili smo da nema šanse da bude lošiji od “ona dva s Jessicom Albom”. Bili smo u krivu.

04580-jessica-alba-fantastic-four

Čak i Ghost Rider: Spirit of Vengeance ima višu ocjenu od nove Fantastične četvorke. Dođe ti da se zapitaš. Čak je i redatelj zadnje Četvorke Josh Trank na Twitteru rekao da postoji i verzija filma koja nije toliko loša, ali da je ovo jednostavno katastrofa. Vjerojatno je morao raditi puno kompromisa. Tako je to kad petljaš s Foxom.

Što ako vam kažemo da postoji niskobudžetna verzija Fantastic Foura iz 1994. godine koja je snimljena kako ju nitko ne bi pogledao?

Da, ovo je stvarno!

Da, ovo je stvarno!

U osamdesetim godinama, Marvel je bio u problemima i prodavali su prava na svoje stripove za sitniš. Njemačka kompanija Neue Constantin je kupila prava za Fantastičnu četvorku. Ugovor se približavao kraju, a film se nije snimao. Kako bi zadržali prava na buduće remakeove, a i kako ne bi platili “kaznu za nesnimanje” od 5 milijuna dolara, Neue Constantin su dali Roger Cormanu da napravi film brzo i jeftino. Budžet je bio svega 1.5 milijuna dolara, a velik dio tog novca je potrošen na The Thingov kostim. Naravno da nitko od glumaca i ostatka filmske ekipe nije znao ništa o planu da se zadrže prava i da film nikad ne ugleda svjetlo dana. Kad je film završen, prava su prodana 20th Century Foxu. Film je zakopan, ali nekako je uspio pronaći put do piratskih VHS-ova i kasnije, interneta. Sva sreća. Sada možete pogledati kao je film iz 1994. godine bolji od blockbustera iz 2015. godine. Film je postao kultan i uspoređuju ga s televizijskim Captain Americom, Nick Furyem (s David Hasselhoffom u glavnoj ulozi) i Hulkom. Od svih filmova o Fantastičnoj četvorci, mi glasamo za ovaj kao najvjerniju adaptaciju. Grozni kostimi, Doctor Doom kako i treba izgledati, čak i The Thing sliči sebi. Duh stripa pogođen sa samo milijun i pol dolara. Svaka čast. Slow clap.


The Fantastic Four (1994 unreleased) Roger Corman by yourgeeknews

TAGOVIfantastic four fantastična četvorka kultni klasici marvel niskobudžetni spiderman Stripovi superjunaci X-Men

Komentiraj