Video

život piše romane...romani pišu život

PrethodnoSljedeće

Postojao je TV prorok i prije Simpsona: u seriji iz pedesetih kauboj Trump htio što i Trump danas

Kopira li umjetnost život ili život umjetnost?

U  western TV seriji ‘Trackdown’ iz ’50-tih godina, pojavio se trgovac zmijskim uljem po imenu ‘Trump’, koji je obećao izgraditi zid kako bi spriječio kraj svijeta.

Čekaj…što? Živimo li u paralelnom svemiru, a negdje drugdje se ova stvarnost već odigrala? Postoji li putovanje kroz vrijeme? Brojna pitanja na koja nemamo odgovor prolaze nam kroz glavu.

U epizodi pod naslovom “Kraj svijeta” Walter Trump pokušava gradu Talpa prodati “zid”. Doduše, zid je u ovoj seriji trebao štititi svijet od meteorskih pljuskova, a ne migranata, ali nećemo cjepidlačiti.

Netko je još u studenom 2016. godine postavio isječak ove epizode na YouTube s tvrdnjom da je serija “predvidjela Trumpa.” Radi se o 30-oj epizodi prve sezone serije “Trackdown” koja je emitirana na CBS-u 1958. godine, a u kojoj lik prodavača Trumpa glumi Lawrence Dobkin. Sinopsis epizode je glasio:

Walter Trump, samouvjeren čovjek, nosi dugu haljinu i održava sastanak u šatoru u gradu Talpi. Govori mještanima da će se dogoditi kozmička eksplozija koja će izazvati požar u gradu i da je on jedini koji ih može spasiti od smrti. Ranger Hoby Gilman pokušava dokazati da je Trump prevarant.”

Radnja, kao i dijalog u seriji jezivo podsjećaju na američkog predsjednika i njegove izjave.

Trump: “Ja sam jedini. Vjeruj mi. Mogu izgraditi zid oko vaših domova kojeg ništa neće probiti.

Građanin: “Što da radimo? Kako se možemo spasiti?

Trump: “Pitaš kako da izgradiš taj zid? Pitajte,  ja sam ovdje da vam kažem.”

Malo je reći da je internet u šoku.

Donald Trump. 45. američki predsjednik i vječna inspiracija za internet.

TAGOVIserija Trackdown trump

Komentiraj