Video

u koju stranu će se bacit?

PrethodnoSljedeće

Čovjek protiv stroja na golu – čak ni Messi ni Neymar ne mogu zabiti ovom robotu

Znamo za one strojeve što ispucavaju teniske loptice, čak smo nekad igrali i tenis protiv zida (više jer nismo imali prijatelje nego zbog metode treninga), ali za nogomet nikako da dokučimo nešto s čime možemo vježbati šut – a da bude izazovno.

Netko je doskočio tom problemu i smislio sustav koji očitava smjer u kojem ide otpucana lopta i brani udarce. Ovi ljudi su se morali potruditi da zabiju gol vrataru koji je samo ploča, ali s vrhunskim setom senzora i optimalnom dužinom. Možda izgleda kao zabavna aktivnost za seoski kirvaj, ali u pitanju je sofisticiran sustav koji je razvio Fraunhofer institut – isti oni likovi koji su zaslužni za MP3 format, a samim tim i za čitav niz hardverskih i softverskih inovacija.

Malo smo istražili o čemu se radi i u pitanju je RoboKeeper koji izgleda kao da je sklepan u nečijoj garaži, ali o sustavu dovoljno govori sljedeći video.

Kad ti ni Messi ni Neymar ne mogu zabiti, onda znaš da radiš svoj posao kako treba. Bravo, RoboVrataru, zaslužio si svoju plaću.

Čak se koristi za svaki sport u kojem postoji gol. Rukomet? Dap. Hokej? Dap.

Ako organiziraš kirvaj u selu ili te samo zanima više o ovom čudo – posjeti Robokeeper.com.

TAGOVImessi neymar nogomet robokeeper viralno