Video

romo(de)bil?

PrethodnoSljedeće

Scene iz Brzih i žestokih na Slavonskoj aveniji zapanjile vozače – Glovo dostavljač romobilom juri 70 km/h

Izvor: FB Screenshot / Croatia Dashcam

Svjedočili smo “rađanju” i usponu električnih romobila.

Kada ih je bilo samo nekoliko i maksimalna brzina im je bila 25 km/h, pitali smo se je li to normalno te kada će se to sve regulirati…

Kada su postali mnogobrojniji, ali i brži – pitali smo se kada će netko regulirati električne romobile u prometu. Zar je potrebno da se dogodi neka katastrofa?

Kada smo počeli viđati “monster truck” verzije romobila u centru grada među autima, pogodite što smo se pitali…

Znamo da je MUP u rujnu prošle godine najavio zakonsko reguliranje električnih romobila. Sve je trebalo biti gotovo u prvom tromjesečju ove godine. Veljača je, a mi gledamo prizore u kojima romobili jurcaju Slavonskom avenijom do 70 km/h. Nečiji dashcam je zabilježio Glovo dostavljača kako na romobilu juri prometnicom. On ne bi smio voziti cestom već pločnikom ili biciklističkom stazom, a tamo ne bi smio prelaziti 25 km/h. Naravno, teško je prepoznati ovog lika. Snimka s Croatia Dashcam se brzo raširila društvenim mrežama.

Naglasit ćemo samo kako su električni romobili jako popularni posljednje četiri godine, a tek trebaju izaći zakoni za njihovu regulaciju u prometu. Super je dobiti dostavu jako brzo, ali ovo je jako neodgovorno.

Zašto smo tako tromi i spori u izmjenama pravila i spriječavanju nesreća, a proaktivni nakon što netko izgubi život?

TAGOVIelektrični romobili fun romobil viralno zagreb