Video

Trenutno nema boljih

PrethodnoSljedeće

VIDEO Što Bayern, Dortmund, Liverpool i PSG imaju zajedničko? Najbolje trenere današnjice

Vjerujemo da znalcima nije trebalo puno da odgovore na pitanje u naslovu. Zadivljuje li nas taj odgovor? Ne. Ima li nam smisla? Itekako!

Iako se pridjev “njemačko” u našoj kulturi već desetljećima rabi kao sinonim za vrhunsku kvalitetu, usklađenost, efikasnost i funkcionalnost kada su u pitanju primjerice materijalne stvari, razne strukture ili sustavi – taj pojam može u određenom kontekstu imati i negativnu konotaciju.

Negativno značenje ćemo pronaći kada netko s naših prostora opisuje Nijemce. U tom slučaju su oni hladni, nemaju smisao za humor, ne znaju se zabavljati, samo su “kuća-pos’o-pos’o-kuća”. Svakako treba uzeti u obzir da to vrlo često dolazi iz usta ljudi kojima je odgovor na slabu kvalitetu, neusklađenost, neefikasnost i nefunkcionalnost hrvatskog društva, sustava, ali i proizvoda: “Pa ovo ti je Hrvatska/Balkan, što očekuješ?” Mislimo da ne treba posebno naglašavati da se te isto osobe također žale na sve navedeno, ali ništa ne poduzimaju i prihvaćaju to kao nepromjenjiv status.

Nakon što smo ispucali sve što smo imali za reći na tromi dio hrvatskog društva, nastavimo mi s našim Nijemcima.

Ljubitelji nogometa najkasnije nakon Jürgen Kloppa znaju koliko Nijemci zapravo ne moraju biti onaj stereotip koji mi imamo o njima. Samo vole odraditi posao kako spada, ali to ne znači da se tijekom, prije ili poslije toga neće zabavljati. Kloppy (kako ga mi volimo znati) nije hladna osoba, dapače, totalno je suprotno slučaju, ali to nije kvaliteta koja krasi samo njega, nego i sve druge trenere koji su na ovoj listi.

Hansi Flick, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann su također na toj listi. Emotivni su, karizmatični, strukturirani, mentalno jaki i usmjereni na cilj te će poduzeti sve što treba da ga postignu, ali neće žmiriti na onaj lako lomljiv ljudski faktor koji je najbitniji u svemu – osjećaji.

Njemački treneri trenutno šibaju, a u odličnom kratkom dokumentarcu na YouTube kanalu DW kick off! možete još konkretnije pogledati zašto su trenutno navedeni treneri tolike bombe u nogometnom svijetu.

TAGOVIBayern Munich Flick klopp liverpool Nagelsmann psg RB Leipzig Tuchel