Video

ako dobro bježiš

PrethodnoSljedeće

VIDEO Želiš postati profesionalni igrač lovice? Pronađi ovdje sve što trebaš znati o tom sportu

Prošlo je već fino godina otkako smo prvi put čuli za World Chase Tag – svjetsko prvenstvo u igranju lovice. Na prvu nam se to činilo smiješno, ali kad smo pogledali video znali smo da to nije šala i da se dečki ne zezaju. Od tada smo samo pratili kako je ta dječja igra postaje sve ozbiljniji sport. Broj ekipa je rastao, taktike su se razvijale – lovici nije bilo kraja.

No, za početnike: World Chase Tag je svjetsko natjecanje za profesionalnu igru lovice. Negdje će se to nazivati i profesionalni parkour, ali realno to nije to. Nije isto biti profesionalni igrač lovice i profesionalni parkurac. Khm.

Natječu se ekipe od pet članova na posebno osmišljenom terenu s preprekama. Bodovi se skupljaju tako da u roku od 20 sekundi ne budete ulovljeni te se igra po sistemu najviše dobivenih od 16 krugova. Drugim riječima, prva ekipa koja dođe do devet bodova je pobijedila.

Ovaj sport je vrlo brzo bio prepoznat od strane medija te natjecanja prenose britanski Channel 4, ali i odnedavno američki NBCSN.

Nažalost je korona usporila rast ovog sve popularnijeg sporta, ali glavni organizatori, braća Devaux, se nadaju da će se čim prije vratiti organizaciji natjecanja u stranim državama, kao što je to bio plan prije svega što nam se zbilo.

Pogledajte zanimljiv prilog o nastanku ovog natjecanja i sporta – predobar je!

.

Odgovorit ćemo vam na neka pitanja koja nisu odgovorili u prilogu: nema pika, ne možete uloviti protivnika nogom, vrijedi i ako mu dotaknete majicu.

Tužni smo jer nas je zaobišla mogućnost sudjelovanja jer smo super u izbjegavanju svega – problema, obaveza, odgovornosti i tako dalje, ali mi do tada čekamo sport koji je još više za nas: skrivača!

Dobri smo u izbjegavanju svih navedenih stvari, ali smo još bolji u skrivanju od njih, to će biti sport za nas. Zvat će nas skrivački Michael Jordan!

TAGOVIlovice world chase tag