Video

Dobra misija za 2017.

PrethodnoSljedeće

Zanima vas kako izgleda scrollanje do kraja Excel tablice? Ovaj manijak je to i pokazao!

Excel tablice su glavni alat i neizbježni pakao mnogih koji za život zarađuju koristeći ih, a kolika je to zapravo noćna mora dokazuje jedan mladić s mnogo slobodnog vremena.

Nećemo reći kako su Excel tablice nešto loše samo po sebi, ali kako mnogi koji su radili u njima mogu potvrditi, radi se o jednom od onih alata čije svakodnevno korištenje znači kako ćeš negdje u idućih par godina vjerojatno doživjeti živčani slom. No, mnogi ne znaju kako se ove tablice mogu koristiti na više zanimljivih načina, a Hunter Hobbs iz Oklahome je pokazao jedan vrlo neobičan i poprilično uzaludan. Naime, on je odlučio doći do kraja jedne standardne tablice koristeći samo tipku za dolje. Kako bi ostvario taj, kako je sam izjavio, “najgluplji izazov koji je itko ikada prihvatio“, trebalo mu je punih 10 sati, 36 minuta i 10 sekundi, a caka je u tome da niti u jednom trenutku nije smio maknuti prst s tipke za dolje. Svoju je odiseju naravno snimio i sažeo u time-lapse video od oko 2 i pol minute, a kako to izgleda možete pogledati ovdje.

Ukoliko vam je ovaj izazov i skidanje tih 1 048 576 redova previše, možete prihvatiti onaj lakši, a to je scrollanje to kolonama, kojih ima 16 384. Ili jednostavno možete pametnije utrošiti svoje vrijeme… npr., gledanjem boje kako se suši!

TAGOVIExcel excell tablica hunter hobbs izazov sheet smiješno time-lapse uzaludno video

Komentiraj