Viralno

can you be any more boring?

PrethodnoSljedeće

Zašto odlazak u kino možda baš i nije najbolja ideja za prvi dejt

Prvi sastanak s osobom koja ti se sviđa sa sobom nosi određeni stres radi kojega se mnogi odlučuju na odlazak u kino za prvi dejt. Dva sata šutite i poslije eventualno odete na piće gdje možete raspravljati o filmu umjesto o tome zašto još uvijek živiš s mamom.

Možda zvuči kao win- win situacija, no odlazak u kino prilično je loša ideja, i to vam govori osoba koja je bila na puno loših dejtova i ponešto dobrih, ali niti jedan od onih dobrih nije uključivao kino. Evo zašto odlazak u kino na prvom dejtu može biti loša ideja.

Problem 1: Pogriješio si s odabirom filma

Ima tih nekih likova koji vjeruju kako je definicija “super iznenađenja” ta gdje on samoinicijativno preuzme ulogu organizatora vašeg prvog dejta i onda te odvede u kino. Na Star Warse. Ti mu nisi rekla da ne voliš nikakav film koji ima naziv “zvijezde” u sebi jer eto, nisi ni znala da idete u kino. I sad si zaglavila 2 i pol sata u dvorani čekajući da film završi kako biste makar na cugi mogli možda popričati o nečemu.

Pokazati inicijativu je poželjno, dapače. Ali za prvi dejt  možda i nije najbolja opcija priređivati iznenađenja osim ako nisi siguran da se radi o nečemu u čemu bi i druga strana uživala. Ok, možda si snobistički filmofil i imaš neka glupa pravila o tome da ne želiš biti s curom koja ne voli i ne gleda isključivo iste stvari koje i ti pa je ovaj dejt ujedno bio i test. Ali u tom slučaju si je mogao jednostavno i pitati i uštediti curi tri nepovratno izgubljena sata.

Problem 2: Previše joj se sviđa film

Ovo je super ako ste oboje nerdovi koji će s oduševljenjem gledati film i onda će kasnije na cugi puna 2 sata pričati o njemu. I nemamo ništa protiv toga, lijepo je imati zajedničke interese. No, prvi dejt obično služi tome da ljudi upoznaju jedno drugoga i  van smartpohone i laptop ekrana, a ne da ih zamjenjuju s još većim ekranom. I onda se dogodi to da uđete u vezu jer ste voljeli taj isti film, ali onda nakon 5 mjeseci prekidaš s njom jer nisi uopće znao da simpatizira Pernara jer ste bili previše zauzeti gledanjem filmova.

Problem broj 3: Postoji opasnost da te smatra dosadnim i neoriginalnim

…što najvjerojatnije i jesi inače ne bi došao na ideju kina za prvi dejt. Odlazak na običnu cugu ti se možda čini puno manje maštovitom idejom od kina, no za potrebe prvog dejta kojem je u cilju da se međusobno upoznate, upravo je najjednostavnija opcija i najbolja. I uostalom, ako si odgovarate i imate zajedničkih tema, cuga će biti sve samo ne dosadna.

Problem broj 4: Smanjuješ si šansu saznati isplati li se uopće s tom osobom opet vidjeti

Ok, dopisivali ste se nešto na na društvenim mrežama, svidjeli ste se jedno drugome jer si odgovarate na poruke istim gifovima i sve upućuje na to da ste soul mates. Osim što najvjerojatnije niste, a odlaskom u kino ćete to saznanje samo još više odgoditi umjesto da bolne istine postanete svjesni čim ranije. Ok, šalu na stranu, činjenica je da odlaskom u kino gubite vrijeme koje možete iskoristiti saznavajući stvari koje bi vam dugoročnije mogle biti bitnije od toga da gledate iste filmove. Također, odlaskom u kino jedino što na prvom dejtu govorite je ili da ste prenesigurni ili da vas ona dovoljno ne zanima da biste se involvirali u stvaran razgovor.

Problem broj 5: Može postati poprilično awkward

Odlazak u kino s osobom koja ti se sviđa, ali se ne znate može postati awkward na toliko načina koje ne možeš ni zamisliti. Dva sata sjediti u tišini u crnoj dvorani i slučajno se dodirivati je u najmanju ruku smiješno. Ako si uzeo ne daj Bože ljubavno sjedalo, onda je i neugodno. Da ne pričamo o scenama seksa koje se mogu pojaviti u filmu dok vas dvoje u isti trenutak posežete za kokicama. God, get me outta here.

Disclaimer: možda se Joker čini kao odlična ideja za prvi dejt, ali vjeruj mi, nije.

TAGOVIkino prvi spoj veze