Film i TV

Strah i prijezir

Banner 300

10 kratkih filmova nakon kojih vam sigurno neće biti do smijeha

Piše , Objavljeno

Humor je najbolji lijek za svaki tmurni i depresivni dan, ali ponekad je dobro staviti stvari u perspektivu i pošteno se prodrmati nekim ozbiljnim ili jezivim filmićem.

bedfellowsNakon što smo od najviših znanstveničkih krugova saznali da se može umrijeti od smijeha, odlučili smo ublažiti svoju i vašu opasnost po život, te smo pronašli 10 filmića koji vas definitivno neće ubiti smijehom. Da ne kažete da vas kao prošli put samo plašimo, ovaj put rezultat je Tuga – Strah 5:5.

1. More

More (engleski!) je kratki filmić gospodina Marka Osbornea koji je 1998. čak bio nominiran za Oscara u kategoriji kratkih animiranih filmova, ali pošto ništa vezano uz ovaj film očito ne smije biti niti najmanje sretno, nije dobio nagradu. Dobio je nekolicinu drugih, doduše. Savršeno popraćen glazbenom podlogom New Ordera, definitivno će vas piknuti na sva kriva mjesta.

2. Bedfellows 

Vrlo VRLO kratki film o tome što se može dogoditi kada vam usred noći zazvoni mobitel. Znamo, ovo zvuči kao najizlizaniji klišej horor žanra, ali svejedno odradi svoj posao u mizernih minutu i pol trajanja.

3. Dennis 

Dennis je introvertirani body builder koji još uvijek živi s majkom (žešćim control-freakom), a u ovom filmu ide na spoj s curom. Ako ovo nije premisa za tešku dozu depresije, ništa nije. Hint: jest!

4. He Dies at the End

Jedan uradak kojeg se isplati pogledati kasno navečer dok ste sami u stanu, okrenuti leđima prozoru ili vratima. Rekli bismo vam da se ne okrećete, ali poslije ovoga vjerojatno nećete ni htjeti. Atmosfera je odlična (unatoč pomalo blesavom kraju).

5. Sintel

Na pola puta prilažemo jedan animirani filmić koji je specifičan po tome što je u cijelosti izrađen na slobodnim i open source alatima, većinom pomoću Blendera. Alati na stranu, film ima dirljivu pričicu i u stanju je iz svakoga izmusti pokoju emociju.

6. Suckablood 

Od naslova pa sve do atmosfere i radnje, ovaj film izgleda kao uradak poremećenog djeteta Dr. Seussa i Tima Burtona. SUCKABLOOD!

7. World builder 

Ovaj će se short svidjeti prvenstveno zaljubljenicima u tehnologiju i dizajnerima, ali u njega je utkana i originalna, srcedrapateljska priča. Ovdje moramo reći i – jedva čekamo ovakvu tehnologiju!!

8. Mama

Nemojte pomisliti da smo na listu stavili onaj dugometražni promašaj od horora, gdje se na kraju ne zna tko pije, a tko povraća. Nismo, ali veza među njima postoji – ovaj kratki film izravno je kriv za onaj dugački. I da, oba su strašna, ali ovaj kratki je strašan na pravi način.

9. Vacuity 

Atmosferom i fokusom na tehnologiju vrlo sličan World Builderu, Vacuity nas stavlja na svemirsku postaju gdje je nešto pošlo po krivu. Pred astronauta Alana stavljen je nimalo lak izbor, a vremena je, kao i obično, vrlo malo…

10. Alma 

Za kraj smo odabrali ponešto blažu Almu, animirani horor film koji će vjerojatno istinski zgroziti samo presjek gledatelja koji se istovremeno boje lutaka i zatvorenih prostora. Ideja je super, animacija također, tako da je i više nego dostojan zaključak ove liste.

Eto, toliko od dr. Idesha! Iskreno se nadamo da će znanstvenici kao iduće otkriće servirati kako je smrtonosno ne gledati pornografiju, jer mi želimo samo najbolje za svoje čitatelje, a listu već imamo!

TAGOVIdrama horor kratki filmovi sf smijeh

Komentiraj